Svenska Spel

Wilma Andersson klar för Lugano – lämnar Sandviken

Den 22-åriga mittbacken Wilma Andersson har gjort sju framträdanden för nykomlingen Sandvikens IF i årets Elitettan. Nu lämnar hon tabelltolvan för spel i Schweiz och Lugano.

Wilma Andersson spelade från start och gjorde ett av målen i Sandvikens fina premiärseger med 5-1 mot Sunnanå SK. Efter den matchen har det gått tyngre för laget och Andersson har spelat i ungefär hälften av matcherna. Den schweiziska klubben Lugano hörde av sig för ett par veckor sedan och Wilma Andersson tyckte det lät spännande.

– Jag blev intresserad och det känns som en kul utmaning med något nytt och att få chansen att spela utomlands, säger hon till Norran.

Lugano har fått en tuff start på säsongen med fyra raka förluster. Något Wilma Andersson hoppas vara med och ändra på. Innan kontraktet skrevs pratade hon med fleras svenska spelare som tidigare representerat klubben.

– Nivån på ligan är ungefär som toppen av elitettan. Sedan pratade jag också med två spelare i elitettan som spelade här förra året (Kvarnsvedens Anna Björklund och BP:s Anna Johansson Prakt) och de trivdes väldigt bra i både klubben och staden, säger Andersson till Norran.

FOTO: Mikael Nord