Om Elitettan

Elitettan är Sveriges näst högsta fotbollsliga för kvinnor, en liga fylld av starka profiler. Det är här framtidens stora stjärnor slåss om de åtråvärda platserna i OBOS Damallsvenskan.

Ligan består av 14 lag med rikstäckande spridning och de två främsta lagen efter avslutad säsong avancerar till den högsta serien. Laget som placerar sig på tredje plats kvalspelar mot det tolfteplacerade laget i OBOS Damallsvenskan. Ett dubbelmöte avgör vem som tar en plats i högsta serien. De tre lagen i botten av tabellen åker ur.

Sändningar av Elitettan

Sedan säsongen 2020 sänds alla 182 matcher live hos Expressen. i och med att Expressen gör en stor satsning på Elitettan och förvärvat rättigheterna till sändningarna av ligan.

Satsningen sker genom ett samarbete mellan Bonnier News, där bland annat Expressen och Mittmedia ingår, och lokalmediekoncernen NTM, där bland annat Norran i Skellefteå ingår, som rättigheten förvärvas. Matcherna kommer att visas inom flera olika varumärken hos de nya rättighetsägarna, såväl nationella som lokala.

Sociala medier

Häng med i vårt community på sociala medier. Här får du senaste nytt och kan följa våra lag och profiler närmre, och följa det arbete som görs dagligen för fortsatt utveckling.

Facebook @Elitettan

Instagram @elitettan
Twitter @elitettan

Här följer du OBOS Damallsvenskan, Sveriges högsta liga inom damfotboll.

Du hittar resultat, tabeller, nyheter, statistik och mycket annat runt ligan på:

www.obosdamallsvenskan.se

Elitettan.se administereras av Elitfotboll Dam (EFD).

Elitfotboll Dam grundades 1978 och är intresseorganisationen för klubbarna i de två högsta ligorna inom damelitfotboll i Sverige - OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Elitfotboll Dam arbetar för att utveckla elitfotboll för dagens och morgondagens stjärnor, skapa förutsättningar för unga flickor att spela fotboll på samma villkor och vara ligor med föreningar i världsklass. 

www.efd.se

Kontakt till Elitfotboll Dam:

[email protected]

Här följer du OBOS Damallsvenskan, Sveriges högsta liga inom damfotboll.

Du hittar resultat, tabeller, nyheter, statistik och mycket annat runt ligan på:

 www.obosdamallsvenskan.se

Elitettan.se administereras av Elitfotboll Dam (EFD). Elitfotboll Dam grundades 1978 och är intresseorganisationen för klubbarna i de två högsta ligorna inom damelitfotboll i Sverige - OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Elitfotboll Dam arbetar för att utveckla elitfotboll för dagens och morgondagens stjärnor, skapa förutsättningar för unga flickor att spela fotboll på samma villkor och vara ligor med föreningar i världsklass. 

HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER
SÄNDNINGSPARTNER