Svenska Spel

Wärulf vill hitta glädjen igen

Wilma Wärulf är rutinerad i Elitettansammanhang. Trots att hon inte ens fyllt 21 har hon nästan 100 matcher i bagaget i landets näst högsta serie. Efter att Sundsvalls DFF i fjol ramlade ur serien gick flyttlasset till Stockholm och BP.

Den tuffa fjolårssäsongen satte sina spår hos ytterspringaren. Det blev bara två segrar, sju poäng och 15 mål i offensiv riktning för Sundsvalls DFF 2019. Laget slutade på jumboplatsen i serien och laget får starta om i division 1. Wilma Wärulf tog chansen att stanna kvar i den näst högsta serien och flyttade till BP. Väl på plats han hon bara med ett par träningsmatcher innan det blev klart att seriepremiären skulle skjutas upp.

– Vi hade laddat för seriepremiären hela vintern och jag var jättesugen på en ny säsong eftersom min förra var väldigt tung i Sundsvall. En förlängd försäsong gör ju å andra sidan att vi blir ännu mer fysiskt och psykiskt förberedda. Som ny i laget är det ju bra, men det tråkiga är att vi inte kan förutse hur något blir. Vi vet ju inte hur säsongen kommer se ut, säger Wärulf.

Just nu är BP träningslediga och Wilma Wärulf och det andra spelarna kör egenträning innan laget samlas igen efter påsk. Motivationen är det som varit svårast att hålla uppe och Wärulf längtar efter att få spela matcher igen.

– Jag tycker det är bra att det finns ett måldatum. Nu kan vi förhålla oss till det och jag är hemma i Sundsvall och laddar om litegrann. Det är matcherna man är laddad för och visst var det en dipp i motivationen när vi fick reda på att det blev uppskjutet. Men det har lagt sig nu och peppen har kommit tillbaka, säger hon.

Hur har flytten från Sundsvall till Stockholm varit?

– Jag trodde inte jag skulle trivas så bra som jag gör med ett nytt lag och en ny stad. Men skillnaden är inte så stor som jag trodde. Samtidigt är fotbollsförutsättningarna bättre här. BP är ju en storklubb om man jämför med Sundsvall. Det är en större stad och man syns mer. Det är skönt att vara i en klubb som tror på en och som vill att man ska utvecklas. Mitt mål på lång sikt är att spela i Damallsvenskan och jag hoppas vi kan nå dit, men nu är det Elitettan som gäller.

På ett personligt plan, vad vill du få ut av årets säsong?

– Jag vill spela offensivt. Det är det jag är bäst på och eftersom vi inte spelade så mycket offensivt i Sundsvall i fjol hoppas jag att få visa det. Jag hoppas också få fram glädjen och vinnarskallen igen. Den här säsongen vill jag ha kul, spela fotboll och inte behöva tänka på allt runt omkring.

FOTO: Thomas Lönnström, Fotbollsfoto