Svenska Spel

Sandvikens IF spelar Elitettan 2020

Efter att Kungsbacka DFF dragit sig ur den näst högsta serien står det nu klart att Sandvikens IF tar deras plats i seriesystemet. Sandviken slutade i fjol på andraplats i division 1 Norra Svealand, bara två poäng efter Bollstanäs SK.

Flera lag har dragit sig ur Elitettan inför säsongen 2020. Assi och LB07 har behövt ersättas tidigare och tidigare i veckan blev det klart att en ersättare behövde hittas till Kungsbacka DFF, förra året i OBOS Damallsvenskan.

Sandvikens IF tvekade inte, utan tackade ja direkt när frågan kom.

– Det här känns riktigt roligt och inspirerande. Vår målsättning som förening är att ha elitlag på både dam- och herrsidan och det var därför självklart att ta detta steg när vi nu fick chansen, säger Anders Eriksson, klubbchef i Sandvikens IF, till klubbens hemsida.

Men att bara hoppa upp en serie är inte helt enkelt. Spelartruppen behöver breddas och spets behöver hittas. Anders Eriksson är övertygad om att Sandvikens IF ska klara av det.

– Vi har jobbat hårt för detta och vi är redo på alla sätt. Att delta i en riksserie ställer extremt höga krav på det sportsliga, oss som förening och givetvis inte minst på ekonomin. Vi har goda samarbeten med våra partners och sponsorer, som vi nu för intensiva dialoger med, och ser att vi tillsammans har starka förutsättningar att lyckas på alla plan som krävs, säger han.

Spelartruppen är också glada över beslutet att ta klivet upp i landets näst högsta serie. Wilma Näslund, uppvuxen och fostrad i Sandvikens IF, har målsättningen klar.

– Det här är jättestort. Det är något som vi kämpat för länge. Det är jättekul att vi får chansen. Det blir självklart en omställning och en stor skillnad i spelnivå. Det gäller att vi visar att vi verkligen vill det här. Vi känner oss redo. Vi har lite för tunn trupp men vi kommer förhoppningsvis få in fler spelare, att vi nu kommer spela Elitettan gör ju Sandvikens IF mer attraktivt att spela i. Vi kommer göra vårt bästa när serien drar igång, vi har ingenting att förlora och vi ska se till att bli kvar i serien helt enkelt, säger hon till sandvikensif.se.

FOTO: Mikael Nord, Sandviken.