Svenska Spel

Regional försäsongsturnering drar igång

Tre klubbar från Elitettan, AIK, BP och Hammarby, kommer tillsammans med Djurgården, Eskilstuna United och IK Uppsala fotboll spela försäsongsturnering från och med den 18-19 april.

OBOS Damallsvenskan, Elitettan och Svenska Cupen har skjutits på framtiden och spelarna får fokusera på mer träning och försäsong. Nu har sex klubbar i Stockholmsområdet kommit överens om att dra igång en försäsongsturnering för att få tävlingsnerv.

– Vi kommer följa de riktlinjer som finns från UEFA samt SVFF som gäller när man ska spela utan publik. Spelarna och ledarna ser fram mot dessa matcher mot bra motstånd i väntan på Elitettan. Detta gör att vi kommer bättre förberedda till säsongsstarten, säger Hammarbys sportchef Johan Lager till klubbens hemsida.

Speltiderna är inte helt satta för matcherna ännu, men Marcus Björling, press- och kommunikationsansvarig hos Djurgården bekräftar att lagen kommer spela en match per helg från och med den 18-19 april och fem helger framåt.

Viktigt att påpeka är att lagen kommer följa alla riktlinjer kring fotbollsmatcher som gäller i nuläget och att matcherna kommer att spelas utan publik.

Mer information kring spelschema för respektive lag kommer så småningom.

FOTO: Bildbyrån