Svenska Spel

Pedersen om första tiden i Hammarby

Efter elva säsonger i Norrland bytte June Pedersen Piteå IF och OBOS Damallsvenskan mot Hammarby och Elitettan inför årets säsong. I en intervju med Norrbottens-kuriren berättar hon om sin första tid i huvudstaden.

Norskan June Pedersen räknas som en av Piteå IF:s största spelare genom tiderna. På sina elva säsonger i klubben hann hon med över 200 matcher i OBOS Damallsvenskan och var en bidragande orsak till det oväntade SM-guldet 2018. Hon har hunnit bli 34 år, men tror fortfarande hon har ett par år kvar på elitnivå.

– Jag har kommit in i laget jättebra och trivs bra. Jag har haft sjuka fördomar att stockholmare är kaxiga och dryga men så är verkligen inte, jag får spola ner de fördomarna i toan. Jag har blivit jättebra omhändertagen, alla är ödmjuka, säger Pedersen till Norrbottens-kuriren.

Det är inte bara ombytet till en annan stad som är ny för Pedersen. Fotbollsmässigt spelar Hammarby annorlunda än sättet Piteå spelat under hennes tid där.

 

– Pablo [Pinones-Arce, tränare i Hammarby] är ung och har stora ambitioner. I Hammarby kommer vi spela en helt annan fotboll än vad jag är van med, vilken känns kul. […] Jag måste bryta mönster i mitt spel som sitter i min ryggmärg, säger hon.

Att gå ner en division ser hon inte alls som något nerköp, utan snarare som någonting positivt.

 

– Jag har inte varit så här motiverad på väldigt många år, men det blir väl så när man kommer ny till en klubb. Man får en nytändning. Men jag ska erkänna, i början kändes det som att jag var på ett läger och skulle hem till Piteå igen, säger Pedersen.

FOTO: Bildbyrån