Svenska Spel

Nya förstärkningar till Elitettanlag

Både Lidköping FK och Sandvikens IF förstärker sina spelartrupper inför den stundande säsongen. LFK tar in Emilia Bengtsson, ungdomslandslagsmeriterad mittfältare från Skoftebyn och SIF plockar in målvakten Tea Lundmark, senast spelandes i Alcúdia på Mallorca.

Emilia Bengtsson har haft en karriär som gått spikrakt uppåt. 2017 spelade hon i division 3, 2018 i division 2, fjolåret med Skoftebyns IF i division 1 och nu väntar alltså spel i Lidköpings FK och Elitettan för 16-åringen.

Mittfältaren har gjort 17 landskamper på ungdomsnivå för Sverige och har provspelat för flera Elitettanklubbar. Valet föll till slut på fjolårets tabellsexa Lidköpings FK.

– Vi pratade med henne redan i höstas och nu har hon varit med och tränat hela vintern med oss. Hon har bevisat att hon, trots att hon är ung, definitivt håller för en startplats på vårt centrala mittfält, men hon kan spela på fler positioner. Jag tycker Emilia känns väldigt mogen som fotbollspelare, säger LFK:s huvudtränare Andreas Gustavsson.

Nykomlingen Sandvikens IF fortsätter att förstärka laget inför premiären i Elitettan. Senast in i truppen är 25-åriga målvakten Tea Lundmark. Lundmark har spelat i den spanska andradivisionen under hösten och vintern, men återfinns numera i Sandvikens IF.

Redan förra helgen debuterade hon för sin nya klubb när hon provspelade i träningsmatchen mot Hammarby. Nu har hon signerat ett kontrakt med klubben. Något som glädjer lagets tränare Marcus Larsson

– Tea är en modern keeper med bra tillslag och hon är väldigt duktig i luftspelet. Hon var här i tre dagar men det kändes som att hon varit här flera månader då hon kom in i laget snabbt vilket jag tycker är det viktigaste nu när vi tagit in flera nya spelare. Nu har vi tre riktigt bra målvakter och känner oss rustade för 2020, säger han till klubbens hemsida.

Lundmark själv är också glad att vara tillbaka i Sverige. Spelet skiljer sig en del från den spanska fotbollen, men hon tror att det här är rätt val för hennes egen utveckling.

– Jag fick en bra känsla av målvaktstränaren och tränarteamet och känner att jag kan fortsätta ta steg som fotbollsspelare i klubben. Jag tycker även Sandviken kändes som en väldigt intressant och spännande grupp med bra potential och en stark målsättning. Ett lag som fått en gratisplats men som verkar väl förberedda och redo för nästa steg i Elitettan, säger Tea Lundmark till hemsidan.

FOTO: Bildbyrån