Svenska Spel

Glädjande besked för Kvarnsveden

Efter att ha kommit hem från en semester i Thailand drabbades Kvarnsvedens Marie Salander av flera allvarliga proppar i lungorna tidigare i år. Den framskjutna seriestarten gör att hon nu med stor sannolikhet kan vara med och spela när säsongen drar igång.

Det var i vintras som hon fick flera proppar i lungorna och beskedet blev att hon skulle missa ungefär ett halvårs fotbollsspel. Men coronapandemin har ju som bekant skjutit fotbollsserierna på framtiden och Marie Salander hoppas nu kunna vara redo för Kvarnsvedens premiärmatch.

– Med tanke på att jag är med och kör fullt ut, så är ju det min strävan att jag ska stå på planen då. Men det blir min tränare som får ta ställning om han vill att jag ska spela när vi väl drar igång, om vi drar igång, säger hon till dt.se.

35-åringen har ätit blodförtunnande medicin och kommer fortsätta med det ett tag till. Och försiktighetsåtgärderna har varit påtagliga sedan Salander kom igång med träningen i april.

– I början körde jag med väst på mig, för att inte gå in i några dueller i onödan. Men nu har jag gått ifrån det och kör för fullt, säger hon.

Även om hon har en bit kvar så närmar hon sig formen och mår betydligt bättre.

– Jag känner inte av nånting efter själva propparna. Det enda som man märker av är att konditionen inte är där den var innan. Man känner sig inte lika vältränad. Men jag hade ändå inte tappat så mycket som jag trodde att jag skulle ha tappat. Så för min del blev väl coronatiden nåt positivt ändå. För nu har jag chansen att ta ikapp allt.

FOTO: Bildbyrån