Den andra omgången spelades i helgen och tre lag står på sex poäng just nu. Här får du en kort sammanfattning från omgången.

Precis som i premiäromgången flyttades IFK Norrköpings match fram på grund av sjukdom. Det innebär att IFK Norrköping fortsatt inte premiärspelat i Elitettan och att både IFK Kalmar och Lidköpings FK bara spelat vars en match.

Klicka på länken till respektive match för att se höjdpunkterna.

BP – Umeå IK 0–1

Lisa Björk stod för ett hat trick i premiären och med sitt fjärde mål för säsongen ordnade hon tre nya poäng till Umeå IK.

Älvsjö AIK – Jitex BK 1–0

Älvsjö har precis som Umeå IK inlett säsongen med två raka segrar. Efter premiärsegern mot Borgeby i Skåne besegrades Jitex hemma på Älvsjö IP. Gästande Jitex fick straffspark efter en halvtimme, men Stinalisa Johanssons elvametersspark gick i stolpen. Istället avgjorde Maria Poli för hemmalaget när hon skruvade en hörna direkt i mål.

Bollstanäs SK – Mallbackens IF 1–3

Bollstanäs har fått en tuff start på Elitettan 2021. 1–7 i premiären mot Umeå följdes upp av 1–3 mot Mallbacken. Hemmalaget tog visserligen ledningen i den första halvleken, men tre mål i den andra halvleken såg till att värmlänningarna plockade sina första poäng för säsongen.

Alingsås FC – IK Uppsala 0–1

Uppsala är det tredje laget som inlett med dubbla segrar. Hanna Persson var matchens huvudgestalt. Först gjorde hon matchens enda mål och senare drog hon på sig ett rött kort. Alingsås lyckades dock inte få in någon kvittering och står fortsatt kvar på noll poäng.

Sundsvalls DFF – Borgeby FK 1–1

Nykomlingsmötet mellan Sundsvall och Borgeby slutade oavgjort och båda lagen plockade sin första poäng i Elitettan. Borgebys Nova Karlsson gjorde sitt lags mål och efter två i premiären är hon redan uppe på tre baljor. En kandidat som årets skytteligavinnare?

IFK Kalmar – Morön BK 1–0

På tal om målskyttar; när IFK Kalmar, efter att ha fått premiärmatchen uppskjuten, äntligen fick inleda årets Elitettan gjorde man det genom att besegra fjolårstrean Morön. Mimmi Asperot gjorde matchens enda mål. Anfallaren gjorde 16 mål i fjol och kommer vara en viktig pusselbit om IFK Kalmar ska vara med och utmana om topplaceringarna.