Svenska Spel

Emma Jones ställer skorna på hyllan

Efter nio år i IFK Kalmar väljer den 24-åriga försvararen Emma Jones att avsluta sin fotbollskarriär. Åtminstone tillfälligt.

Emma Jones har laddat upp för en sista säsong i IFK Kalmar, men så blir det inte.

Beslutet har vuxit fram hos mig under en period och de som känner mig vet att jag haft tankar på att lägga av i två-tre år. 70-80 procent av tiden tycker man att fotboll är svinkul men sedan finns de 20-30 procenten som inte alltid är så roliga. Som elitidrottare krävs det att man kan prestera hela tiden och det är den biten jag tappat lite av. Motivationen är inte densamma som när man var 18 eller 19 år, säger hon till Vimmerby Tidning.

Genom åren har hon varit med och tagit upp både IFK Kalmar och Hammarby i OBOS Damallsvenskan. Minnet av att ta upp sitt Kalmar i högsta serien är det hon kommer se tillbaka på med mest glädje.

– Det är i särklass det bästa minnet. Det går inte ens att jämföra med Hammarby-avancemanget. Att göra det med klubben man spelat med i nio år var speciellt, säger hon.

Även om fotbollsskorna nu ställs på en hylla i garderoben och får samla damm så utesluter hon inte en comeback i framtiden.

– Vem vet vad som händer? Jag kanske hittar motivationen igen. Men just nu vill jag ha en paus, säger Jones.

FOTO: Bildbyrån