Svenska Spel

Ekroth missar resten av säsongen

Hammarbys nyförvärv Petronella Ekroth har dragit på sig en korsbandsskada och blir borta resten av Elitettan-säsongen.

Redan efter en kvart av hemmamötet med Alingsås FC tvingades 30-åringen lämna planen. Efter undersökningar har det nu konstaterats att korsbandet i det ena knät är av.

– Ja, vad ska man säga… Jag är helt förkrossad och känner mig otroligt maktlös att inse att jag inte ska få spela fotboll på väldigt länge. Att inte få vara med och bidra på planen, det gör ont och är väldigt svårt att acceptera. Men jag ska verkligen göra allt för att komma tillbaka så snabbt jag kan och jag längtar redan efter den dagen! Det här stoppar mig inte, utan tvärtom så kommer detta bara göra mig ännu starkare, säger Petronella Ekroth till Hammarbys hemsida.

Johan Lager, klubbens sportchef, är bedrövad, men hoppas att Ekroth kommer tillbaka ännu starkare.

– Våra tankar är givetvis hos “Nella” för stunden. Ett oerhört tungt besked på många sätt och vi kände verkligen att vi prickade rätt när vi tog hem henne inför hösten. Jag vet dock vilket pannben hon besitter och vi kommer givetvis stötta henne genom den här tuffa perioden som väntar, säger han.

FOTO: Hammarbyfotboll.se