Svenska Spel

Efter ny skada – provspelare hos Mallbacken

En redan smal trupp i Mallbacken åkte på en ny smäll i förra veckan när Emma Eriksson skadade foten på träning. Nu har klubben plockat in Jessika Pedersen från Göteborgs DFF på provspel.

Det är Frykdalsbygden som rapporterar att Emma Eriksson åkte på en fotskada och fick besöka akuten. Ett bakslag för Mallbacken, var trupp redan är skadedrabbad.

På skadelistan står redan Linnea Berger, Irvina Bajramovic, Sarah Michael, Ritah Kivumbi, Ebba Sandström och Emma Röös. Conny Johansson, tränare i klubben, är bekymrad över hur läget ser ut.

– I dagsläget har vi kanske tolv utespelare och två målvakter som kan gå för fullt, säger han till tidningen och fortsätter:

– Vi spelar många matcher direkt när serien kör igång, och att gå från träningstempo till sådan intensiv matchning höjer förstås skaderisken för alla lag.

Mallbacken, som inleder säsongen den 14 juni borta mot Kvarnsveden, har plockat in Jessika Pedersen på provspel. Men ännu är inget kontrakt klart med Göteborgs DFF-spelaren.

– Jag fick ett samtal där Mallbacken undrade om jag ville komma upp och prova, och det ville jag gärna göra. Jag mötte dem när jag spelade i Hovås Billdal och vet att det är ett bra lag, säger Pedersen till Frykdalsbygden.

Redan som 14-åring tillhörde Pedersen damallsvenska Jitex och har efter det spelat i både Elitettan och division 1. Hon är kontraktslös inför den annalkande säsongen och skulle kunna bli spelklar direkt.

– Mallbacken sa att de söker efter en allroundspelare, och jag har spelat lite överallt på planen, men mest i backlinjen eller som yttermittfältare. De två senaste säsongerna i GDFF har jag spelat mittback, och det trivs jag med, säger hon till tidningen.

FOTO: Bildbyrån