Bollstanäs tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2023-04-29
Elitettan
Nykomlingen Bollstanäs SK behåller förstaplatsen i tabellen efter en 2-1–vinst mot Jitex BK under lördagseftermiddagen.

Mallbackens IF – IFÖ Bromölla 3-2

Mallbacken tog säsongens första poäng – tre till antalet – i hemmamötet med IFÖ Bromölla. Det började dock illa för Mallbacken då gästerna tog lendingen redan i den första minuten genom Hanna Lundell. Bara tre minuter senare var man dock ikapp genom Venera Rexhi, och i den 35:e minuten hade Mallbacken vänt på steken när Ellen Andersson gjorde 2-1. Anna Henderson utökade till 3-1 efter en timmes spel, och även om Valentina Metaj gav matchen nerv med sitt 3-2–mål i den 88:e minuten kunde hemmalaget hålla undan och ta tre poäng.

Bollstanäs SK – Jitex BK 2-1

Nykomlingen Bollstanäs har fått en flygande start på säsongen. Under lördagen kom tredje segern på de fyra inledande omgångarna då man hemmabesegrade Jitex. Naomi Okhiria gjorde 1-0 efter drygt en halvtimmes spel, och även om Amanda Ebbesson kvitterade för bortalaget kort därefter så skulle BSK ta hem alla tre poäng idag. I den 83:e minuten dök nämligen Lisa Palm upp med det matchavgörande 2-1–målet, och Bollstanäs är fortsatt obesegrade i Elitettan.

Sundsvalls DFF – Trelleborgs FF 1-2

En annan nykomling som startat 2023 starkt är Trelleborgs FF, som tog sin andra seger i den fjärde omgången, och även de fortsätter sin obesegrade säsongsinledning. Borta mot Sundsvalls DFF förde Elina Lenir och Linnea Prambrandt upp laget i en 2-0–ledning innan Molly Wilkander reducerade för SDFF i den 78:e minuten.

Eskilstuna United – IK Rössö Uddevalla 1-1

Rössö har börjat hitta fotfästet i Elitettan. Efter två inledande förluster tog laget sin andra raka enpoängare när man gästade Eskilstuna United. Ida Åkerlund gav hemmalaget ledningen i den 21:a minuten, men innan första halvlek var slut hade Mirjam Bader kvitterat för IK Rössö Uddevalla.

Gamla Upsala SK – Lidköpings FK 3-3

Lördagens målrikaste match hittar vi i Uppsala där GUSK och Lidköping spelade 3-3. Mål av Sanna Öhlund och Izabell Rydell förde upp Gamla Upsala i en 2-0–ledning redan efter 18 minuters spel, men två snabba mål av gästernas Frida Lähteenmäki och Ronja Karlsson Törnborg såg till att det stod 2-2 i halvtid. Öhlund nickade in sitt andra för dagen i den 56:e minuten, men återigen kom LFK tillbaka då Dorothea Greulich satte slutresultatet 3-3 i med sju minuter kvar att spela.

Umeå IK – Alingsås IF 0-1

Alingsås målsnåla start på säsongen fortsätter, men borta mot Umeå lyckades laget även omvandla en stabil defensiv till tre poäng för första gången för i år. Efter två inledande 0-0–kryss spelade AIF 1-1 borta mot IFÖ Bromölla i den senaste omgången, men när man nu gästade Umeå kom alltså säsongens första seger. Johanna Barth gav gästerna ledningen efter en kvarts spel, och sedan kunde Alingsås kontrollera hem en efterlängtad vinst.

BK Häcken – AIK 1-5

Även AIK inledde säsongen emd två raka 0-0–matcher, men har sedan dess växlat upp ordentligt. 3-0 mot Mallbackens IF i förra omgången följdes på Valborgsmässoafton upp med en 5-1–vinst borta mot BK Häcken. Daniella Famili gav AIK ledningen redan i den andra minuten, och även om hemmalaget kvitterade snabbt genom Elin Flakberg så skulle söndagen tillhöra gästerna. Jennie Nordin och Matilda Nildén såg till att AIK hade en 3-1–ledning i halvtid, och efter pausen så ökade Moa Sjöström och Adelisa Grabus på till vad som skulle bli 5-1 till slut.