• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 6 November Nov
Söndag Sön 7 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov

Matchbladet – inför omgång 24

28 oktober 2021 14:41
Elitettan

Umeå IK är redan klara för avancemang till OBOS Damallsvenskan och i helgen kan man säkra seriesegern i Elitettan. Dessutom säkrar IFK Kalmar sitt avancemang uppåt om man besegrar tabelltrean IK Uppsala.


Det blir en spännande helg i Elitettan. Nio poäng kvartstår att spela om och mycket kan avgöras i både toppen och botten i helgen. Ni ser som vanligt alla matcher hos Sportexpressen.

Umeå IK – Morön BK, fredag 19.00

Hemmalaget Umeå är redan klara för avancemang till OBOS Damallsvenskan, men kämpar nu hårt för att säkra seriesegern i Elitettan. En seger på de tre sista matcherna räcker men det blir tufft motstånd på fredagskvällen. Morön har fortfarande en teoretisk chans på en av de tre topplatserna, men då krävs minst tre raka segrar. Formen är dock usel för Skellefteåklubben. Fyra förluster och bara en seger på de fem senaste gör att UIK får ses som stora favoriter.

Umeå har i veckan förstärkt truppen med två nya spelare inför nästa års säsong i högsta serien. Anni Miettunen ansluter från Åland United och den Nya zeeländska landslagsmålvakten Erin Nayler kommer senast från Reading.

Sundsvalls DFF – Jitex BK, lördag 13.00

Sundsvall säkrar sitt kontrakt och skickar samtidigt ner Borgeby i systemet om man plockar pong i hemmamötet med Jitex. Båda lagen kommer till matchen med förluster i ryggen, men mest motivation borde finnas hos hemmalaget. Jitex har säkrat sitt kontrakt och kan lugnt och tryggt ladda för nästa säsong av Elitettan.

Alingsås FC – Bollstanäs SK, lördag 14.00

Mitt i tabellen hittar vi Alingsås som visat okej form på slutet. Det blev visserligen förlust mot Älvsjö innan uppehållet, men innan det hade man två raka segrar i Elitettan och har dessutom slagit ut lokalrivalen Lidköpings FK i Svenska Cupen. Nu ställs man mot jumbon Bollstanäs, som sedan länge är klara för division 1. BSK har bara vunnit en match på hela säsongen och favoritskapet ligger hos Alingsås.

Lidköpings FK – Älvsjö AIK, lördag 14.00

Efter två raka segrar lever hoppet om avancemang till OBOS Damallsvenskan för Lidköping. Man är bara tre poäng bakom trean och fyran i tabellen och tabelltrean Uppsala ställs i helgen mot tvåan IFK Kalmar. Om Lidköping tar nio poäng i de tre sista omgångarna kommer de verkligen vara med och slåss om en topplacering.

Älvsjös säsong spolierades av lagets tre raka förluster inför förra omgången. Hoppet fanns om att kunna nå en topplacering, men nu har det tåget gått och laget får ladda om inför nästa år.

BP – Mallbackens IF, lördag 15.00

BP jagar en topp tre-placering och ligger fyra efter två raka förluster mot toppkonkurrenterna Uppsala och Umeå. Nu väntar Mallbacken som har två raka segrar i ryggen, men inte mycket mer än äran att spela om. Hemmalagets Mathilda Johansson Prakt blev månadens spelare i september och har gjort sex mål på de sex senaste matcherna.

IFK Kalmar – IK Uppsala, lördag 15.00

Hemmalaget säkrar avancemanget uppåt om man besegrar Uppsala i helgen. Formen är god hos IFK Kalmar som har sex raka segrar i Elitettan och en målskillnad på 18-3 på de sex matcherna. Åtta av de 18 (17 sammanlagt under säsongen) har Tabby Tindell gjort.

– Lördagsmatch och slagläge – vi hoppas såklart att folket sluter upp för att heja fram oss till avancemang. Har man inte varit på Gröndal hittills i år så är det dags, säger IFK Kalmars klubbchef Stefan Einarsson till klubbens hemsida.

Om IFK Kalmars form är fantastisk är det den totala motsatsen hos tabelltrean Uppsala. Det blev visserligen en otroligt viktig seger mot topplaget BP i den senaste omgången, men innan det hade man tre raka förluster. Det som länge såg ut som en säker topp tre-placering har nu blivit till en spännande kamp in på slutet.

IFK Norrköping – Borgeby FK, lördag 16.00

Peking har säkrat kontraktet och Borgeby är piskade att ta tre raka segrar för att överhuvudtaget kunna drömma om spel i Elitettan nästa år. Det blev visserligen förlust för Borgeby i den senaste omgången, men formen har varit fin och man har vunnit tre av sina fem senaste. IFK Norrköping har tre raka segrar och Lovisa Gustafsson har gjort tre mål på de matcherna. Tar Borgeby chansen eller blir det nya poäng för Norrköping?

Missa inte: Striden kring topp tre. Det blir superspännande i Kalmar när Uppsala gästar. Båda lagen vill verkligen vinna. BP jagar från sin fjärdeplats och Lidköping har inte gett upp ännu.

Missa inte2: Umeå vill säkra seriesegern och det väntas mycket folk på Umeå Energi Arena.

Helgens tips: Restriktionerna är borta, läktarna är öppna. Det är bara tre pmgångar kvar av årets Elitettan och det är verkligen dags att besöka ditt favoritlags matcher. Ta dig till arenan och heja fram ditt lag.