Tryck i Trelleborg: "Mental tröskel att kliva över"
Publicerad: 2023-08-15
Elitettan
Trelleborgs FF vann toppmötet mot Alingsås IF efter att ha vänt ett tidigt underläge till 3-1–seger. – Hela matchen blir stegrande bättre. Vi får en jobbig start emot oss, lite av en chock, då måste man komma ur det, säger TFF-tränaren Joakim Felldin.

Elitettan är tillbaka efter sommaruppehållet. Direkt i återstarten möttes serietrean Trelleborgs FF och tvåan Alingsås IF. Efter 90 minuter på Vångavallen är det ombytta roller i tabellen, då TFF tog en 3-1–seger. Alingsås tog ledningen redan i den första spelminuten, men hemmalaget kvitterade innan pausvilan och vände sedan på steken i den andra halvleken.

– Vi pratar i paus om att det inte gör något om vi är lite korta i våra anfall – men vi måste få variation i det. Precis som att våra spelare upplever att de är lite trötta i paus, så är ju motståndarna det också och vi vet att vi har en riktigt stark bredd i truppen, säger TFF-tränaren Joakim Felldin till klubbens webbsida.

– Hela matchen blir stegrande bättre. Vi får en jobbig start emot oss, lite av en chock, då måste man komma ur det. Det hade det varit oavsett motstånd, släpper man in mål i första minuten – så är det klart att det blir uppförsbacke. En mental tröskel att kliva över där, vilket vi hanterar jäkligt bra.

Trelleborgs FF ligger trea i publikligan och under helgens match hade 465 åskådare letat sig till Vångavallen för att se nykomlingen, som nu ligger på direktplats till OBOS Damallsvenskan.

– Det är ju tryck när vi är hemma. Blir ju så tydligt när det bara är ett lag som har fans som låter, vilket vi även haft på bortaplan vissa matcher också. Det är ju enormt att man kan ha det, att vi kan få så många, vi ligger ju högt i publikligan också. Jag tycker att det visar att vi spelar fotboll som är kul att titta på också, konstaterar Joakim Felldin.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER