• Huvudsponsor
    Presenting partner
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Söndag Sön 12 November Nov
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr

Oavgjort i toppmötet - sammanfattning av fjärde omgången

11 maj 2021 17:30
Elitettan

Det tidiga toppmötet mellan Älvsjö AIK och IK Uppsala slutade oavgjort på ett. Matilda Prakt stod för tre mål i BP och både Alingsås FC och Lidköpings FK tog säsongens första segrar.


BP – Bollstanäs SK 5–1

Kapten Mathilda Johansson Prakt hade en fin lördag för BP och gjorde tre av lagets mål i storsegern. Med en hängmatch att spela ligger laget just nu på sjätteplats i tabellen. För Bollstanäs går det tyngre. Förlusten var den fjärde raka och laget måste få ordning på försvarsspelet. Än så länge har man släppt in 21 mål.

Sundsvalls DFF – Mallbackens IF 0–5

Precis som Bollstanäs så har Sundsvall fått en tuff start på återkomsten till Elitettan. Tre förluster på fyra matcher och det börjar bli dags att plocka poäng. Mallbacken plockade sin andra seger för säsongen och Emmie Johansson gjorde sina två första mål för säsongen. I fjol blev det tio stycken för Johansson, på 15 spelade matcher.

Alingsås FC – IFK Kalmar 1–0

Alingsås tog sin första seger för säsongen och IFK Kalmar fick för första gången i år känna hur det känns att förlora i Elitettan. Lisa Mini Johansson blev matchhjälte för västgötarna när hon satte matchens enda mål från straffpunkten med en kvart kvar.

Lidköpings FK – Morön BK 2–1

Alingsås var inte det enda västgötska laget som plockade säsongens första trea i helgen. Lidköpings FK tog ledningen tidigt, men Moröns sydafrikanska landslagsanfallare Hildah Magaia kvitterade efter 20 minuter. Men med 17 minuter kvar avgjorde Ida Pettersson och fixade LFK:s första trepoängare.

Jitex BK – IFK Norrköping 0–3

Nykomlingen IFK Norrköping tog sin andra raka seger och har fortfarande inte släppt in mål i Elitettan. I bortasegern mot Jitex gjorde Lovisa Gustafsson två av de tre målen. För Jitex var det tredje förlusten i inledningen av säsongen.

Älvsjö AIK – IK Uppsala 1–1

Det tidiga toppmötet mellan de obesegrade lagen Älvsjö och IK Uppsala slutade oavgjort. Gästerna tog ledningen genom Beata Olsson, men i den andra halvleken kvitterade hemmalagets Linn Bogren. Båda lagen är således fortsatt obesegrade och kämpar i toppen tillsammans med Umeå IK.

Mötet mellan Borgeby FK och Umeå IK i den fjärde omgången är uppskjutet på grund av sjukdom i Borgebys trupp. Här följer veckans matchschema i Elitettan.

Onsdag 12 maj

19.00 - Lidköpings FK – IFK Norrköping (omg 2)

Lördag 15 maj

13.00 - IFK Norrköping – BP

14.00 - Alingsås FC – Umeå IK

15.00 - IFK Kalmar – Älvsjö AIK

15.00 IK Uppsala – Mallbackens IF

Söndag 16 maj

11.00 - Morön BK – Jitex BK

14.00 - Sundsvalls DFF – Lidköpings FK

15.00 - Bollstanäs SK – Borgeby FK