Tre viktiga poäng till Jitex efter uddamålsvinst
Publicerad: 2023-06-17
Omgång 11 inleddes med en trepoängare till Jitex efter vinst med 2-1 mot Mallbacken.

Jitex BK – Mallbackens IF 2-1

Första matchen i omgång 11 ägde rum på Åbyvallen i Mölndal. Inför matchen stod de båda lagen på samma poäng men det var till slut Jitex som plockade hem de tre viktiga poängen och nu skapar ytterligare avstånd ner till det negativa strecket. Jitex fick en smakstart när Fanny Lindroth hittade nät redan i den fjärde minuten. Kvitteringen kom i den 29:e från Emina Trumic men spiken i kistan kom när Jitex gjorde sitt andra mål genom Amanda Ebbesson i andra halvlek.

Sundsvalls DFF – Bollstanäs SK 3-1

Äntligen kom den – Sundsvalls andra seger. Tabelljumbon SDFF har gått åtta matcher utan vinst men i lördagens match tog den sviten slut. Det är ingen underdrift att säga att SDFF var hungriga på poäng redan från avspark. Innan den första minuten var spelad hade bollen nått fråm till Molly Wiklander som gjorde 1-0 till hemmalaget. Men ledningen blev inte långvarig för bara fem minuter senare kvitterade gästande Bollstanäs genom Lisa Palm. 1-1 stod sig halvleken ut men i den andra kom ett bestäms SDFF ut på plan. Hannah Melarti och EbereOrji hann skriva in sig i målprotokollet innan matchen var slut och vinsten mot tabellåttan Bollstanäs var ett faktum.

IK Rössö Uddevalla – Gamla Upsala SK 2-0

Sviten av fem omgångar utan förslust för GUSK tog slut när man begav sig mot västkusten för att ta sig an nästjumbon Rössö Uddevalla. Rössö däremot – de bröt trender av fyra raka förluster med en tung 2-0-vinst mot de formstarka gästerna. De tre poängen blir viktiga i bottenstriden. Matchvinnare och måldrottning i matchen blev Mirjam Bader som gjorde båda Rössö Uddevallas mål.

AIK – Lidköpings FK 5-1

AIK är fortsatt obesegradei Elitettan 2023. Trots poängtapp i en oavgjord match i föregående omgång var det inget skadat självförtroende hos hemmalaget när de tog mot tabellsexan Lidköping. När domaren blåste av för halvtidsvila hade Matilda Nildén inlett målskyttet och därefter hade Jennie Nordin följt upp två gånger om. Trots ett reduceringsmål i den 51:a minuten var gästande Lidköping aldrig nära. Mål nummer fyra och fem hann komma innan full tid och de signerades Adelisa Grabus respektive Moa Sjöström.

BK Häcken – IFÖ Bromölla 0-2

Efter tre raka förluster kan IFÖ Bromölla fira en efterlängtad seger borta mot BK Häcken. En mållös första halvlek på Bravida Arena följdes upp av att Hanna Lundell gav gästerna ledningen i mitten av den andra halvleken. I slutminuterna kunde sedan Vilha Hansson nicka in 2-0, som även blev slutresultatet.

Alingsås IF – Trelleborgs FF 1-3

Säsongens första förlust för Alingsås är ett faktum. Nykomlingen Trelleborgs FF fick in en fullträff på Mjörnvallen och reser hem till Skåne med tre gjorda mål och tre poäng. Saga Ollerstam gav TFF ledningen i den 22:a minuten, och även om Parva Zarassi kvitterade för AIF sex minuter senare så såg mål av Hanna Persson och Elina Lenir till att gästerna tog hem en 3-1–seger.

Umeå IK – Eskilstuna United 1-1

Det fanns flera potentiella matchvinnare när Umeå tog emot Eskilstuna United under söndagseftermiddagen. Tea Lundmark räddade straff för Umeå kort efter halvtidspausen, men med kvarten kvar att spela överlistades hon av Astrid Larsson som satte 1-0 för gästerna. Sista ordet i matchen var dock inte sagt, och på stopptid kunde Villemo Dahlqvist rädda en pinne för hemmalaget med sitt kvitteringsmål.