Målfest och mållöst under premiärdagen
Publicerad: 2023-04-01
Elitettan
Premiärdagen i Elitettan 2023 bjöd på 20 mål – trots att två av fem matcher slutade 0–0.

AIK – Trelleborgs FF 0-0

AIK kom från OBOS Damallsvenskan, Trelleborgs FF från division 1. Trots det delade lagen på poängen i Elitettans premiärmatch. AIK hade de mesta av chanserna men fick inte hål på Jennifer Wandt i TFF-kassen.

BK Häcken – Bollstanäs SK 3-7

Ytterligare två nya lag i serien ställdes mot varandra på Hisingen under premiärdagen, och det som utspelade sig på Bravida Arena lär bli en av säsongens mest minnesvärda matcher. Häcken gick upp i en 2-0–ledning efter 19 minuters spel, men sedan satte gästande Bollstanäs fem raka mål, inklusive två från Simone Edefall. Felicia Schröder gjorde sitt andra i matchen då hon reducerade till 5–3 i den 81:a minuten, men ytterligare två mål från gästerna spikade en seger med de osannolika siffrorna 7-3.

Jitex BK – IFÖ Bromölla 3-1

Jitex fick jubla när nye tärnaren Dane Ivarsson tog hand om sin första seriematch med laget. Två mål från Ema Paljevic förde upp hemmalaget i en 2-0–ledning, och efter att gästande Bromölla reducerat kunde Fanny Linderoth sätta matchens sista mål i den 69:e minuten.

Eskilstuna United – Mallbackens IF 4-1

Stora segersiffror för Eskilstuna United, men premiärmatchen mot Mallbackens IF levde långt in på stopptid. Då stod det 2-1 till hemmalaget, men mål från Maja Alvin i den 94:e minuten och ett från Lucia Duras i den 95:e fastställde slutresultatet till 4-1.

Gamla Upsala SK – Alingsås IF 0-0

Premiärlördagen avslutades som den inleddes – med en 0-0–match. GUSK hade dock ett gyllene läge att spräcka nollan i den andra halvleken, men när laget fick straff så sköts den utanför. Båda lagen inleder därför seriespelet 2023 med en pinne var.

Umeå IK – IK Rössö Uddevalla 5-1

På Umeå Energi Arena bjöds det under söndagen på rejäl målfest. Hemmalaget besegrade nykomlingen IK Rössö Uddevalla med hela 5–1. Villemo Dahlqvist inledde målskyttet i den tolfte minuten på straff – och kunde även kort efter utöka till 2–0. Tidigt i den andra halvleken satte laget dit ytterligare två, först via Jennifer Björnler och därefter ytterligare ett från Villemo Dahlqvist. Gästernas Stella Ullberg fick in en reducering, men det skulle bli Umeå och Alma Davis som fick det sista ordet med ett 5–1-mål.

Sundsvalls DFF – Lidköpings FK 0-1

I Sundsvall bjöds det inte på lika många mål. Där väntade en mållös första halvlek innan Lidköpings FK spräckte målnollan i den 59:e minuten. Ett mål som också blev det enda den här söndagseftermiddagen – och därmed blev det tre poäng in på kontot för bortalaget.