De nominerade till månadens spelare i juni
Publicerad: 2023-07-01
Efter juni månads prestationer är det Trelleborgs FFs Elina Lenir, Jennie Nordin från AIK och Monica Jusu Bah från Umeå IK som är nominerade till Månadens Spelare

Elina Lenir, Trelleborgs FF

Elina Lenirs Trelleborgs FF har en bra månad bakom sig, skånelaget är det enda laget med full poängpott efter månadens matcher. Lenir själv har gjort mål i tre av fyra matcher och varit en avgörande spelare i lagets framgångar under den gågna månaden.

Jennie Nordin, AIK

AIK fortsätter ånga på, obesegrade, genom Elitettan. Med den enastående siffran +34 i målskillnad efter 12 omgångar kan man inte påstå att de har problem med varken målskyttet eller försvarsspelet. En avgörande kugge i de båda delarna är den rutinerade kaptenen Jennie Nordin. I juni blev den tonsättande försvarsklippan tvåmålsskytt två gånger om.

Monica Jusu Bah, Umeå IK

Monica Jusu Bah fortsättar att göra poäng för sitt Umeå. Fyra mål på fyra matcher, tre av dem i en och samma match innebär att Jusu Bah beistter femteplatsen i skytteligan efter att juni månads matcher spelats klart.

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners. Vinnaren tilldelas 10.000 kronor att skänka till valfritt CSR-projekt i klubben.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER