Fyra lag klara för Elitettan
Publicerad: 2021-11-27
Elitettan
Gamla Upsala IK, IFÖ Bromölla IF, Team TG FF och Bergdalens IK är klara för spel i den näst högsta serien 2022.

De sex seriesegrarna i division 1 delades upp i två trelagsgrupper där två lag från varje grupp skulle säkra avancemang till Elitettan. I grupp 1 vann både Gamla Upsala IK och Team TG mot Sollentuna FK, vilket innebar att båda lagen hade säkrat sin plats i Elitettan redan innan de mött varandra.

I den andra gruppen vann IFÖ Bromölla mot Rävåsen IK samtidigt som Bergdalens IK veckan efter kryssade mot samma Rävåsen. Bromöllas plats var då redan säkrad, men vilka som skulle göra dem sällskap skulle avgöras när Bergdalen tog emot just Bromölla på lördagen.

Boråslagets Sara Lindén gjorde två mål i den första halvleken och gav laget ett perfekt överläge inför de avslutande 45 minuterna. Bormölla reducerade och kvitterade visserligen innan timmen var spelad, men 2–2 stod sig tiden ut och båda lagen kunde vara nöjda och glada med avancemang efter matchen.