Första hemmasegern för Jitex
Publicerad: 2022-05-11
Elitettan
Jitex säkrade sin första hemmaseger för säsongen när man vände och vann mot Bergdalen. Här hittar du sammanfattning från alla matcher i den sjunde omgången.

Jitex BK – Bergdalen 3-1

Bergdalen tog ledningen i den första halvleken när Rocia Ferree satte ledningsmålet. Resultatet stod sig till paus och boråsarna hade vittring på tre viktiga poäng. Men efter en dryg timma vaknade hemmalaget till rejält. I den 65:e minuten kvitterade Linnea Strömberg och bara sex minuter senare satte Felicia Högberg 2-1. Och fem minuter efter det målet fastställde Ella Smith-Ygfeldt slutresultatet med sitt 3-1–mål.

Gamla Upsala SK – Lidköpings FK 2-3

Ida Pettersson följde upp sina två mål i den senaste matchen med ett hattrick borta mot GUSK. 1-0 kom i den 13:e minuten, 2-0 satte hon på frispark i den 52:a minutne och 3-0 kom på straff i den 70:e minuten. Gamla Upsala stod sedan för en stark avslutning på matchen då Elva Fridhjonsdottir reducerade till 3-1 i den 79:e minutne och Sanna Öhlund krymte avståndet till ett mål med sitt reduceringsmål i den 85:e minutne, men LFK höll undan och tog tre poäng idag.

Sundsvalls DFF – Team TG 3-0

Sundsvall tog hem Norrlandsderbyt när Team TG från Umeå gästade NP3 Arena under lördagen. Ebere Orji gav SDFF ledningen i den 24:e minuten och drygt tio minuter senare fyllde Michelle Rojas Flores på till 2-0. I matchens slutskede kunde sedan Clara Thimstrand sätta spiken i kistan med sitt 3-0-mål.

Mallbackens IF – IK Uppsala 0-1

Uppsala hänger med Lidköping i toppen av tabellen efter en bortaseger mot Mallbacken. Andrea Thorisson gjorde matchens enda mål på stopptid i den första halvleken, och IK Uppsala håller fast vid sin andraplats bakom just LFK.

Växjö DFF – IFK Norrköping 1-1

Ett lag som tappade i tabelltoppen är Växjö DFF, som spelade 1-1 mot formstarka IFK Norrköping under lördagseftermiddagen. Lovisa Gustafsson gav gästerna ledningen redan i den sjätte spelminuten, men efter pausvilan kunde Olivia Mattsson säkra en poäng för Växjö med sitt 1-1–mål.

Älvsjö AIK – RIK Karlskoga 1-2

I ett spännande och ångestladdat bottenmöte var det gästerna som började starkast. Rebecka Mannström satte värmlänningarnas ledningsmål i den 35:e minuten och tre minuter paus kom tvåan när Ida Lilja hittade rätt. Camilla Olsson reducerade för hemmalaget med drygt tio minuter kvar, men resultatet stod sig och RIK Karlskoga tog säsongens första seger. Dessutom passerar man Älvsjö i tabellen.

IFÖ Bromölla – Alingsås FC 0-2

Det fortsätter vara motigt för nykomlingen Bromölla i Elitettan. Mot topplaget Alingsås var det gästerna som gjorde målen. Rebecca Cameras satte ledningsmålet med 17 minuter kvar av matchen och Alma Öberg fastställde slutresultatet fyra minuter senare. Det var hemmalagets sjätte match i rad utan seger och i och man är bara poängen ovanför kvalstrecket. För Alingsås innebär segern att man är trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Uppsala och två poäng bakom Lidköping.