Bortaseger för Växjö i premiären
Publicerad: 2022-04-02
Premiäromgången av Elitettan är avslutad och vi fick se segerlag i samtliga sju matcher. Störst vinst av alla tog Mallbacken som besegrade nykomlingen RIK Karlskoga med 7–0 i Värmlandsderbyt.

Jitex BK – Växjö DFF 1–2

Växjö åkte ur OBOS Damallsvenskan ifjol efter en tuff säsong, och hamnade i underläge i premiären av Elitettan borta mot Jitex. Ida Jacobson gav Mölndal-laget ledningen på hemmaplan, men gästerna Växjö vände på steken i den andra halvleken. Evelyn Ijev kvitterade i den 51:a minuten och bara tre minuter senare Satte Sophia Redenstrand 2–1 – som skulle bli slutresultatet på Åbyvallen.

Älvsjö AIK – IFÖ Bromölla IF 0–2

Nykomlingen IFÖ Bromölla inledde livet i Elitettan med en trepoängare. Ellinor Persson gav laget ledningen borta mot Älvsjö AIK i den 32:a minuten, och efter pausvilan kunde Patrycja Jerzak utöka till 2–0 för gästerna med ett fint avslut i bortre krysset.

IK Uppsala – Bergdalens IK 3–0

Lördagens enda hemmaseger hittar vi i Uppsala, där UIK vann med klara 3–0 mot nykomlingen Bergdalens IK. Det stod förvisso 0–0 i halvtid, men Uppsala rivstartade i den andra halvleken och hade en 2–0-ledning efter 56 spelade minuter – Nicole Robertson och Rosa Herreros stod för målen. Hemmalaget fortsatte att skapa chanser och hörnor, och i den 73:e minuten kunde Hanna Persson sätta spiken i kistan med sitt 3–0-mål.

IFK Norrköping – Lidköpings FK 0–1

Lidköping gjorde en stark säsong ifjol och slutade på en femteplats i Elitettan, bland annat 15 poäng före lördagens premiärmotståndare IFK Norrköping. Det skulle även bli fjolårstopplaget LFK som gick segrande ur kampen på Platinumcars Arena, då Ronja Karlsson Törnborg gjorde matchens enda mål efter en halvtimmes spel.

Team TG – Alingsås FC 1–2

Alexandra Sandström satte Team TG:s första mål i Elitettan efter nio minuters spel och gav hemmalaget en smakstart. Men Alingsås kom tillbaka och innan paus hade man vänt på steken. Först kvitterade Lisa Mini Johansson innan Tove Lorén satte 2–1. Resultatet stod sig matchen ut och AFC plockar tre poäng.

RIK Karlskoga – Mallbackens IF 0–7

I Värmland var det derby när RIK Karlskoga debuterade i Elitettan. Det blev en tuff premiär och Mallbacken hade en tvåmålsledning redan efter fem minuters spel. Resultatet stod sig till paus, men i den andra halvleken rann det iväg. De gröna gjorde fem mål på 20 minuter och vann till slut med 7–0. Noterbart är att det var fem olika målskyttar för Mallbacken i matchen.

Gamla Upsala SK – Sundsvalls DFF 0–2

GUSK var ytterligare en nykomling som kammade noll i premiären. Nyförvärvet Ebere Orji gjorde det hon är inhämtad för, mål, och gav Sundsvall ledningen efter 20 minuter. Med tolv minuter kvar av matchen satte Ida Åkerlund spiken i kistan och fastställde slutresultatet till 2–0 för Sundsvalls DFF.