Publicerad: 2023-04-15
Elitettan
Alingsås IF och AIK delade på poängen när lagen möttes under lördagen. Läs om alla matcher i den andra omgången här.

IK Rössö Uddevalla – Sundsvalls DFF 1-2

SDFF tog sina första poäng under nye tränaren Joel Cedergren när nykomlingen IK Rössö Uddevalla besegrades under lördagseftermiddagen. Molly Wiklander blev matchvinnare för Sundsvall-laget då hon satte både 1-0 och 2-0, innan Saga Fredgren reducerade för Rössö.

IFÖ Bromölla – Umeå IK 2-1

Det blev ett sent avgörande på Strandängens IP när IFÖ Bromölla och Umeå IK drabbade samman. Vilma Hansson gav hemmalaget ledningen i den 41:a minuten, men bara ett par minuter senare följde Villemo Dahlqvist upp sitt hattrick från den första omgången med att kvittera för UIK. I den 82:a minuten kunde dock Klara Nyberg frälsa hemmalaget genom att nicka in 2-1, som även blev slutresultatet.

Trelleborgs FF – Eskilstuna United 3-0

En historisk dag för Trelleborgs FF som gjorde sin första hemmamatch i Elitettan – och som man gjorde det! Nykomlingen imponerade mot Eskilstuna United och tog en klar 3-0–seger. Alice Egnér gav TFF ledningen i den första halvleken innan Elina Lenir och Hanna Ekengren utökade till 2-0 och 3-0 efter pausvilan. Trelleborg kunde därmed lägga en historisk trepoängare till det 0-0–resultat man nådde mot AIK i omgång 1.

Bollstanäs SK – Gamla Upsala SK 3-2

Det svänger om Bollstanäs, som nu gjort tio mål på de två första omgångarna. Återigen vann laget efter att man hamnat i underläge i den första halvleken. Mål av Naomi Okhiria, Anna Thim och Hoda Khalaf förde upp Bollstanäs i en 3-1–ledning, och Camilla Olssons reducering för GUSK på stopptid blev inte mer än ett mål som putsade siffrorna.

Mallbackens IF – BK Häcken 1-3

Häcken åkte på en stjärnsmäll i premiäromgången då man föll med 7-3 hemma mot Bollstanäs, men när laget gästade Mallbacken kom nykomlingens första seger. Bland målskyttarna i Sunne märks blott 15-åriga Felicia Schröder, som gjorde Häckens 2-0–mål i matchen.

Alingsås IF – AIK 0-0

0-0 i premiäromgången för både Alingsås IF och AIK – och 0-0 när lagen möttes på Gerdskenvallen under lördagen. Båda lagen letar därmed fortfarande efter säsongens första mål, men kan å andra sidan glädjas åt två raka hållna nollor.

Lidköpings FK – Jitex BK 4-3

Lidköpings FK stormade fram i en 3-0–ledning när man tog emot Jitex i söndagens enda match.Alma Nygren, Ronja Karlsson Törnborg och Moa Öhman såg till att LFK hade 3-0 redan efter 22 minuter spel – men efter pausvilan skulle allt ändras. Ema Paljevic reducerade i den 48:e minuten, och i den 57:e och 59:e satte Bianca Hultbäck Nattland både 3-2 och 3-3. En sensationell upphämtning av Jitex gav dock ingeting i slutändan, då Jennifer Sjösten dök upp med ett avgörande 4-3–mål för hemmalaget på stopptid.