4 juni 2022 17:44
Elitettan

Läs en sammanfattning från samtliga matcher i den tionde omgången av Elitettan.

Team TG –  Bergdalens IK 2-1

Team TG skaffar sig hyfsat säker mark under fötterna efter att man under lördagen vunnit hemma mot Bergdalens IK, ett lag man därmed passerar strax ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen. Alexandra Sandström och Jennifer Åström förde upp hemmalaget i en 2-0–ledning innan Izabella Bergström reducerade för gästerna i slutet av matchen.

Växjö DFF – Lidköpings FK 3-2

I andra änden av tabellen tog Växjö en tung hemmaseger mot Lidköpings FK, som toppade tabellen innan man sedan åkt på två raka förluster. Evelyn Ijeh blev stor matchvinnare för hemmalaget då hon gjorde Växjös samtliga tre mål i matchen. För gästande Uppsala blev Jenny Stadin kvitteringsskytt till 1-1, medan reduceringsmålet till 3-2 kom på självmål.

IK Uppsala – Älvsjö AIK 6-0

IK Uppsala går för tillfället upp i serieledning efter en storseger hemma mot sistaplacerade Älvsjö AIK. Wilma Thörnkvist förde upp hemmalaget i en 2-0–ledning efter 24 minuters spel innan Rosa Herreros satte 3-0 strax innan halvtid. I den andra halvleken var det sedan inhoppande Hanna Perssons tur att bli tvåmålsskyt då hon förde upp Uppsala i en 5-0–ledning. På stopptid satte sedan Ella Gunnarssons matchens sista mål fram till 6-0.

Jitex BK – Mallbackens IF 3-1

Strax bakom topplagen smyger Jitex med efter fyra raka segrar. Den fjärde kom under lördagen då Mallbackens IF besegrades med 3-1 hemma på Åbyvallen. Ett tidigt mål av Ida Jacobson kvitterades dock nästan omgående då Irvina Barjamovic satte 1-1 för Mallbacken bara två minuter senare. Jacobson dubblade sin och Jitex målskörd i den 35:e minuten då hon satte 2-1, och den här gången kom Mallbacken inte tillbaka. Istället kunde Magda Le Therisien utöka till 3-1 i den andra halvleken, vilket även skulle bli slutresultatet.

RIK Karlskoga – IFÖ Bromölla 1-4

Hemmalaget tog ledningen hemma i Karlskoga och höll undan till paus, men efter det var det slut med det roliga. I den andra halvleken satte gästande IFÖ Bromölla fyra mål och säkrade tre viktiga poäng. Milla Larsson både kvitterade och gav gästerna ledningen innan Jindra van Reeden satte 3-1. I slutminuterna gjorde Vilma Hansson 4-1 och fastställde slutresultatet.

IFK Norrköping – Sundsvalls DFF 3-0

IFK Norrköping tog sin tredje raka seger och tog poäng i sin sjätte raka match i Elitettan när Sundsvall besegrades med 3-0. Mimmi Asperot satte på 1- och 2-0 i den första halvleken innan Lovisa Gustafsson gjorde mål för sjätte matchen i rad när hon satte trean i slutminuterna.

Alingsås FC – Gamla Upsala SK 1-2

Gamla Upsala SK blev första lag i årets upplaga av Elitettan att besegra Alingsås FC. Hemmalaget började dock bäst och satte ledningsmålet genom Tove Loren redan i den andra minuten. Thea Barkfeldt kvitterade strax innan paus och i den andra halvleken avgjorde Sanna Öhlund med sitt tredje mål för säsongen. Segern är GUSK:s andra raka och innebär att man är sjua i tabellen. Alingsås tappar serieledningen och är trea efter förlusten idag.