Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr

Klar bortaseger för GUSK

23 juni 2022 20:20

Gamla Upsala SK tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna när laget bortabesegrade Bergdalens IK med 4-1 under torsdagskvällen.

Bergdalens IK – Gamla Upsala SK 1-4

Gamla Upsala firar midsommar med en ny stärkande seger i ryggen. Nykomlingen har hittat fotfästet ordentligt i Elitettan och är ett av seriens formstarkaste lag när ett sommaruppehåll nu stundar. Fjärde segern på de fem senaste matcherna kom borta mot Bergdalens IK, där Angelina Thoreson gav GUSK ledningen i mitten av den första halvleken. Kort därefter utökade Sofia Fors till 2-0, och efter att Izabella bergström reducerat för hemmalaget kunde Fors återställa tvåmålsledningen från straffpunkten i inledningen av den andra halvleken. Bara tre minuter efter 3-1–målet satte Izabell Rydell torsdagens sista mål på Borås Arena fram till 4-1 för GUSK.

IFK Norrköping – IK Uppsala 0-2

Serieledande IK Uppsala går på uppehåll med råg i ryggen efter att ha besegrat topplagskollegan IFK Norrköping med 2-0 på bortaplan. Gästerna, som ännu inte förlorat i Elitettan i år, gjorde matchens båda mål under andra halvan av den första halvleken. Wilma Thörnkvist satte 1-0 i den 31:a minuten inan Rosa Herreros kunde nicka in 2-0 fem minuter innan pausvilan.