Storseger för AIK i Mölndal
Publicerad: 2023-10-07
Elitettan
AIK tog ett stort steg mot direktuppflyttning efter att ha bortabesegrat Jitex BK med 6-1 under lördagen.

Jitex BK – AIK 1-6

Formstarka Jitex BK hade fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna – men kunde inte stå emot ett uppflyttningsjagande AIK på Åbyvallen under lördagen. Gästerna gick upp i en 4-0–ledning i första halvlek efter mål av Matilda Nildén, Adelisa Grabus, Nildén igen och Emelie Jansson. Ella Smith Ygfeldt reducerade för hemmalaget efter en timmes spel, men sedan gjorde Grabus sitt andra för dagen innan blott 15-åriga Nova Selin fick sätta 6-1–målet i slutminuterna.

Umeå IK – Mallbackens IF 1-2

Mallbackens IF tog tre viktiga poäng i bottenstriden genom att bortabesegra Umeå IK. Emily Amano gav UIK ledningen tidigt i matchen, men Viktoria Ström kvitterade i den 21:a minuten och i den andra halvleken kunde Susanne Skålberg fullborda vändningen med sitt 2-1–mål för MIF.

Bollstanäs SK – IFÖ Bromölla 0-1

Även IFÖ Bromölla håller sig ovanför nedflyttningsstrecket efter en tung trepoängare under lördagen. Efter att Emmy Olofsson gjort matchens enda mål på Bollstanäs IP så ligger Bromölla tia i tabellen, på samma poäng som nian BSK men med sämre målskillnad.

Alingsås IF – Eskilstuna United 2-0

Alingsås IF hänger med i toppstriden efter en hemmaseger mot Eskilstuna United. Matchen var länge mållös, men i dne 71:a minuten Pernilla Milton nicka in 1-0 till hemmalaget. Milton blev tvåmålsskytt drygt tio minuter senare, och hjälpte därmed tabelltrean AIF till säsongens 14:e vinst.

Sundsvalls DFF – Gamla Upsala SK 2-1

Trots lördagens trepoängare är Sundsvalls DFF kvar under nedflyttningsstrecket i Elitettan. Hemma mot Gamla Upsala SK blev Hannah Tillett stor matchvinnare för SDFF då hon förde upp laget i en 2-0–ledning efter 44 minuters spel. Och trots att Moa Andersson hann reducera för GUSK innan halvtid så kunde Sundsvall hålla undan och ta tre viktiga poäng i kampen om överlevnad.

IK Rössö Uddevalla – BK Häcken 1-2

Tabelljumbon BK Häcken reste norrut längs västkusten och kvitterade ut säsongens fjärde seger när man gästade IK Rössö Uddevalla, på näst sista plats i Elitettan, under lördagen. Efter en mållös timme på Rimnersvallen öppnade Rössö målskyttet i den 64:e minuten genom Vendela Stenberg. Men bara fyra minuter senare kvitterade Bianca Hultbäck Nattland för Häcken, och ytterligare fyra minuter senare hade gästerna vänt då Novalie Jensen satte 2-1, som även blev slutresultatet.

Lidköpings FK – Trelleborgs FF 1-1

Allting hände i slutminuterna på Framnäs IP. Först fick Trelleborgs FF straff i den 87:e minuten, men Elina Lenir lyckades inte ge TFF ledningen vid det läget. Istället kunde Lidköping spräcka nollan i matchen i den 92:a minuten genom Dorothea Greulich. Men TFF reste sig från de två tunga smällarna och Alice Egnér hittade ett 1-1–mål i den 94:e minuten.