Publicerad: 2022-06-18
Elitettan
Läs en sammanfattning från matcherna i den tolfte omgången av Elitettan.

IFÖ Bromölla – Sundsvalls DFF 0-1

Sundsvalls DFF inledde omgång 12 med att bortabesegra IFÖ Bromölla, och därmed drog man också ifrån sin motståndare ytterligare i tabellen. Emelie Dahlin blev stor hjälte för gästerna när hon i den 72:a minuten satte dit matchens enda mål.

Växjö DFF – Bergdalens IK 6-1

På Visma Arena i Växjö var det inget snack om saken. Hemmalaget var på spelhumör och man kunde ta ledningen redan efter knappa tre minuters spel. Hanna Stokki utökade den ledningen i matchminut 22 – och därefter rullade det bara på. Dessislava Dupuy blev tvåmålsskytt i den andra halvleken innan Bergdalens IK avslutningsvis fick in reduceringen till 6–1.

Mallbackens IF – Lidköpings FK 4-1

Mallbackens IF börjar så sakteligen knapra in på lagen ovanför i tabellen. Under lördagen bärgade man en imponerande seger hemma mot Lidköpings FK. Viktoria Ström gav laget en tidig ledning – men just innan paus kunde gästernas Sarah Michael få in en viktig kvittering. Det var dock inget som fick Mallbacken på svaj. Sju minuter in i den andra halvleken återtog Ebba Rehnberg ledningen för sitt hemmalag, och därefter kunde man få in ytterligare två mål innan dess att domaren blåste av.

Jitex BK – IFK Norrköping 1-1

På Åbyvallen blev det under lördagseftermiddagen var sin poäng till Jitex BK och IFK Norrköping. Hemmalagets Alexandra Hellekant satte dit ledningsmålet redan i den andra minuten, och den ledningen behöll man sedan fram tills dess att dryga kvarten återstod av matchen. Då kunde My Cato hitta in med ett kvitteringsmål, och därmed också spika slutresultatet, 1–1.

IK Uppsala – Team TG 1-0

IK Uppsala är fortsatt serieledare efter en ny seger i Elitettan. Den här gången blev det en knapp sådan hemma mot Team TG. Matchens enda mål stod Hanna Persson för och det i den 26:e minuten. Laget har nu spelat ihop 28 poäng på tolv matcher.

Alingsås FC – RIK Karlskoga 10-0

I införtexten innan omgången nämdes att Alingsås "bara" gjort 15 mål, men ändå är tvåa i tabellen. Konkurrenterna i toppen hade gjort långt fler mål, men dagens storseger gör att AFC närmar sig även i kolumnen för mål framåt. Lisa Ebba Johansson och Stina Jensen gjorde tre mål vardera och med ytterligare fyra mål plockade Alingsås säsongens största seger i Elitettan än så länge.

Gamla Upsala SK – Älvsjö AIK 3-1

Nykomlingen GUSK tog sin tredje seger på de fyra senaste och är åtta i tabellen. I mötet med jumbon Älvsjö ledde man med 2-0 i paus efter mål av Izabell Rydell och Sofia Fors. Sanna Ohlund satte trean (mål för tredje matchen i rad) efter en timma och såg till att segern var säkrad. GÄsternas Ylva Tidevall reducerade med tio minuter kvar, men det blev en nionde raka förlust för Älvsjö.