Matchbladet – Inför omgång 4
Publicerad: 2023-04-28
Elitettan
Ny matcher i Elitettan väntar i helgen. I omgång 4 spelas fem matcher under lördagen och två under söndagen.

Lördag 14.00 Bollstanäs SK – Jitex BK

Bollstanäs behåller förstaplatsen i den tidiga tabellen även efter att senaste matchen slutade med delad pott. Då stod Lidköping för motståndet, och det är just de två lagen som står på sju poäng efter tre omgångar. För BSK väntar nu hemmamatch mot Jitex, som efter en inledande 3-1–seger mot IFÖ Bromölla åkt på två raka förluster.

Lördag 14.00 Mallbackens IF – IFÖ Bromölla

Mallbacken väntar fortfarande på säsongens första poäng när vi går in i den fjärde omgången. Lördagens motståndare IFÖ Bromölla har en seger, en förlust och en oavgjord match på de tre inledande omgångarna. Värt att notera hos MIF är dock att 16-åriga Andréa Staum Eriksson lyfts fram som ett stort löfte efter sin debut i Elitettan i senaste omgången.

– Det är klart att det har varit en stor omställning; det är ett helt nytt tempo och allt är mycket svårare. Men jag tycker att det har fungerat bra. Det känns som att jag har växt in i det mer och mer och att jag utvecklas hela tiden, säger hon om första tiden i Mallbacken till Arvika Nyheter.

Lördag 14.00 Sundsvalls DFF – Trelleborgs FF

SDFF åkte på en klar förlust mot Umeå IK i den senaste omgången och tvingas slicka såren inför mötet med nykomlingen Trelleborgs FF. TFF har å sin sida fått en fin start på livet i Elitettan med en seger och två kryss på de tre första omgångarna.

– Det var mycket som inte fungerade. Det kändes som att vi gjorde det svårare för oss själva än vad det hade kunnat vara, säger Molly Wiklander om SDFF:s derbyförlust till Sundsvalls Tidning.

Lördag 15.00 Eskilstuna United – IK Rössö Uddevalla

Eskilstuna United fick en smakstart på säsongen med en 4-1–seger hemma mot Mallbacken. Sedan har det gått desto tyngre med två raka förluster. Nykomlingen IK Rössö Uddevalla fick å sin sida utstå ett par tuffa nederlag innan man senast plockade en historisk första poäng i Elitettan mot Trelleborgs FF.

– Det blev en tuff start. Vi fick känna på hur det var att spela i Elitettan. Sedan tycker jag att vi spelat upp oss i de senaste matcherna. Det var jätteviktigt att vi tog poäng. Speciellt eftersom vi var nederlagstippade, säger Rössös Emily Robertsson till Bohuslänningen.

Lördag 15.00 Gamla Upsala SK – Lidköpings FK

GUSK går in i hemmamatchen mot Lidköping med råg i ryggen efter att ha plockat säsongens första trepoängare i den senaste omgången borta mot Jitex. Lidköping spelade å sin sida 1-1 i det tidiga toppmötet med Bollstanäs, där laget gick miste om tre poäng efter ett sent insläppt mål.

– Det var förstås en besvikelse att tappa det på det sättet. Vi bjöd in dem på slutet, när vi tog några enkla frisparkar, säger LFK:s Frida Lähteenmäki till Nya Lidköpings-Tidningen.

Söndag 12.00 Umeå IK – Alingsås IF

Umeås två första hemmamatcher: 8-2 i målskillnad och sex poäng. Årets enda bortamatch förlorade man, men nu väntar återigen match på Umeå Energi Arena SOL då Alingsås IF kommer på besök. Gästerna har inlett säsongen målsnålt med tre raka kryss, där första målet kom senast borta mot IFÖ Bromölla. För UIK:s del så välkomnade laget tillbaka Monica Jusu Bah i derbysegern mot SDFF efter 14 månaders skadefrånvaro.

– Man såg när hon kom in att alla började applådera, publiken vaknade, det är en helt annan känsla. Kul för henne att få göra comeback och den gick ju ganska felfritt och sen att få göra mål, säger Umeå-tränaren Edvin Erfanian till Västerbottens-Kuriren.

Söndag 14.00 BK Häcken – AIK

En storförlust i premiären – sedan har BK Häcken rest sig med två raka segrar mot Mallbacken och Eskilstuna United, och laget har nu hyfsat målskillnaden till 7-8. Söndagens motståndare AIK är å sin sida enda laget i serien som fortfarande inte släppt in något mål. Efter två raka 0-0–matcher kom säsongens första seger när Mallbacken besegrades med klara 3-0 på hemmaplan förra helgen.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER