• Huvudsponsor
    Presenting partner
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Söndag Sön 12 November Nov
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr

Storseger när AIK tog tredje raka

6 maj 2023 16:04

AIK besegrade Gamla Upsala SK med hela 6-0 när hela omgång fem spelades under lördagseftermiddagen.


AIK – Gamla Upsala SK 6-0

Efter två inledande 0-0–historier har AIK nu gjort 14 mål på de tre senaste omgångarna. 3-0 mot Mallbackens IF, 5-1 mot BK Häcken och nu 6-0 mot GUSK. Adelisa Grabus gav Gnaget ledningen i den 19:e minuten innan Matilda Nildén och Daniella Famili ökade på till 3-0 innan halvtid. Efter paus nickade Jennie Nordin in fyran i den 77:e minuten, innan två mål av Wilma Ljung Klingwall på stopptid fastställde slutresultatet till 6-0. AIK toppar nu tabellen, på samma poäng som Bollstanäs SK och Trelleborgs FF men med bättre målskillnad.

Mallbackens IF – Bollstanäs SK 1-1

Bollstanäs fick nämligen bara 1-1 borta mot Mallbacken, där hemmalaget kvitterade genom Irvina Bajramovic i den andra halvleken efter att Anna Thim gett BSK ledningen i den 36:e minuten. Det var hemmalagets andra raka match med poäng, medan Bollstanäs nu har två raka 1-1–resultat i bortaspelet.

IFÖ Bromölla – Eskilstuna United 1-1

På tal om andra raka 1-1-matchen så var det här Bromöllas dito, fast på hemmaplan. Sist var det Alingsås IF som kryssade på Strandängens IP, nu var det Eskilstuna United. Gästerna tog ledningen i den 36:e minuten genom Maja Alvin, men IFÖ Bromölla skulle få med sig en poäng idag tack vare ett självmål i den andra halvleken.

Jitex BK – Umeå IK 3-0

Seger i premiäromgången, sedan har poängsamlandet gått sämre för Jitex BK. Under lördagseftermiddagen kom dock tre nya mål och tre friska poäng efter hemmavinst mot Umeå IK. Linnea Strömberg gav hemmalaget ledningen i den 35:e minuten, och samme Strömberg ökade på till 2-0 fem minuter från slutet. Ella Reidy satte sedan spiken i kistan med sitt 3-0–mål på frispark i den 89:e minuten.

BK Häcken – IK Rössö Uddevalla 0-3

En historisk seger för IK Rössö Uddevalla – deras första i Elitettan! Hanna Bergström gav gästerna ledningen på Bravida Arena efter en halvtimmes spel, och i den andra halvleken såg två snabba mål från Julia Johansson och Clara Flenhagen till att Rössö reser hem med en efterlängtad trepoängare.

Alingsås IF – Sundsvalls DFF 1-0

Målsnåla Alingsås fortsätter att gräva fram poäng. Trots att laget bara gjort tre mål på de fem första omgångarna – minst i hela serien – ligger man fyra i tabellen. Förklaringen till det är förstås en oerhört tät defensiv, och hemma mot SDFF kom säsongens fjärde hållna nolla. Detta i kombination med att Tove Lorén nätade för hemmalaget på tilläggstid i första halvlek gav tre nya poäng för Alingsås.

Trelleborgs FF – Lidköpings FK 2-1

Sist ut under lördagseftermiddagen var mötet mellan Trelleborg och Linköping, där nykomlingen TFF skulle ta hem segern. Elina Lenir gav hemmalaget ledningen i den 36:e minuten, men innan första halvlek var färdigspelad hann Alma Nygren kvittera för LFK. Efter en timmes spel kunde dock Johanna Lindblom sätta det avgörande 2-1–målet för Trelleborg, som hakar på i den tidiga toppstriden.