Publicerad: 2023-06-21
Elitettan
IK Rössö plockade tre tunga poäng borta mot Jitex BK när omgång 12 inleddes under onsdagskvällen.

Jitex BK – IK Rössö Uddevalla 1-2

IK Rössö Uddevalla närmar sig fast mark. Nykomlingen hämtade tre friska pinnar, och är nu uppe på tolv poäng, när man gästade Jitex BK under onsdagskvällen. Efter en mållös första halvlek nickade Julia Jonasson in ledningsmålet för gästerna i den 56:e minuten. Sju minuter ökade Mirjam Bader på till 2-0, och trots att Ella Reidy reducerade för Jitex i den 82:a minuten kunde Rössö hålla undan och vinna på Åbyvallen.

IFÖ Bromölla – AIK 0-5

Tidigt satte Monica Hagström gästande AIK i förarsätet i torsdagskvällens tidiga möte med IFÖ Bromölla. En uppförsbacke för hemmalaget som snabbt också skulle komma att bli än brantare. Redan i matchens 15:e minut fick Iliriana Vllasalija syna det röda kortet, och därmed väntade spel i numerärt underläge från det. Det kunde serieledande AIK utnyttja maximalt och segrade till slut med hela 5–0. Matilda Nildén, Monica Hagström (på nytt), Adelisa Grabus och Michelle Rojas Flores stod för de målen.

Mallbackens IF – Umeå IK 0-1

På Strandvallen skulle det bli desto mer målsnålt när Mallbackens IF välkomnade Umeå IK på torsdagen. Efter en mållös första halvlek var det gästernas Villemo Dahlqvist som kvarten in i den andra halvleken satte det som skulle komma att bli matchens enda mål. Tre poäng till Umeå som hakar på i toppskiktet av tabellen.

Bollstanäs SK – Eskilstuna United 1-2

Sabina Lundström gav Bollstanäs SK en tidig ledning i torsdagens hemmamatch mot Eskilstuna United. En ledning som laget sedan höll länge och väl. Men med två raka mål i minut 82 och 85, via Alexandra Benediktsson och Kim Sundlöv, kunde istället Eskilstuna gå segrande ur den här bataljen.

Gamla Upsala SK – Sundsvalls DFF 4-1

Det var visserligen Sundsvalls DFF och Molly Wiklander som öppnade målskyttet i den 23:e minuten. Men mot slutet av den första halvleken kunde Gamla Upsala SK via Moa Andersson kvittera – och i den andra halvleken kunde man med tre raka mål till slut säkra en klar seger. Izabell Rydell satte dit 2–1-målet, Sanna Öhlund utökade och Maja Viklander satte spiken i kistan.

Lidköpings FK – Alingsås IF 1-2

På Framnäs IP tog Lidköpings FK på torsdagen emot Alingsås IF. Ett möte som förblev mållöst under hela den första halvleken. Men sedan kunde Tilde Ahlén skicka in ledningsmålet för Lidköpings FK i början av den andra halvleken. Alingsås IF ville dock inte ge upp det här mötet och 16 minuter senare kunde Tove Lorén kvittera. I den 83:e minuten klev Rebecca Cameras fram och blev stor hjälte för Alingsås med ett avgörande 2–1-mål.

Trelleborgs FF – BK Häcken 2-0

Trelleborgs FF skuggar fortsatt topplagen i Elitettan efter att man under söndagen bärgat säsongens åttonde seger. Alice Egnér gav laget en drömstart i mötet med BK Häcken då hon satte dit ledningsmålet redan i den tredje minuten. Och mot slutskedet av matchen kunde Linnea Prambrant dubbla den ledningen – och med det även fastställa slutresultatet.