• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Fredag Fre 15 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Lördag Lör 6 November Nov
Söndag Sön 7 November Nov

Matchbladet – inför Elitettans omgång 18

3 september 2021 14:14
Elitettan

Vi tar tempen på helgens omgång i Elitettan och ger dig tipsen på vad du ska kika efter.


IK Uppsala – Alingsås FC, lördag 15.00

Hemmalaget jagar Umeå IK i toppen av tabellen och har visat upp en fin form på slutet. Efter uppehållet har man gjort 15 mål på fem matcher där man vid två tillfällen vunnit med 5-0. Maria Poli kom in från Älvsjö och bjöd på mål direkt, men missar nu resten av säsongen på grund av en korsbandsskada. Fortsätter Uppsala ändå plocka poäng och sikta på toppen?


Alingsås är visserligen tia i tabellen, har 15 poäng ner till nedflyttningsplats och tolv till uppflyttning. Det ser ut att bli en mittenplats, men laget har inte vunnit sedan början på juli och behöver få fart på poängmakeriet. Man överraskade Umeå och plockade poäng på bortagräs den 22 augusti. Kan man göra samma sak mot Uppsala?

Älvsjö AIK – IFK Kalmar, lördag 15.00

Efter sex raka matcher utan förlust och en topplacering i sikte så åkte IFK Kalmar på en rejäl stjärnsmäll i den senaste omgången. En 2-7–förlust mot Umeå ska nu repareras och laget ska kunna vara med och konkurrera om en topp tre-placering. Visar man det nu?

Hemmalaget har tre raka hemmasegrar och har plockat 19 av sina 26 poäng på hemmaplan. Man är bara fem poäng efter Kalmar och en seger här skulle betyda kamp om topplaceringarna.

Mallbackens IF – IFK Norrköping, lördag 15.00

Tabellåttan tar emot nykomlingen och tabelltolvan i helgen. Mallbacken har fyra raka matcher utan förlust (senaste torsken kom mot just Peking den tionde juli). Det är jämnt kring tredjeplatsen och Mallbacken vill gärna vara med och slåss om avancemang uppåt i seriesystemet. Då krävs seger i den här typen av matcher.

Men IFK Norrköping är på jakt efter viktiga poängen. Tre förluster och en oavgjord sedan segern mot Mallbacken innebär att laget ligger på tolfte plats. Men det är tio poäng ner till Bollstanäs på den 13:e platsen och inte mycket talar för att varken BSK eller Borgeby ska kunna plocka igen försprånget. Men Peking vill gärna göra sitt för att ta sig i från botten.

Sundsvalls DFF – Bollstanäs SK, lördag 15.00

SDFF var länge med i bottenstriden, men tre raka segrar inför sommaruppehållet gav ett försprång som ser svårt ut att ta in. Ett av lagen som måste försöka ta igen det är Bollstanäs. Och ska man göra det någon gång är det här ett ypperligt tillfälle. Det här är en av de hetaste matcherna i helgen och känslan är att tåget går om inte BSK tar tre poäng.

Jitex BK – Morön BK, söndag 12.30

Efter derbysegern mot Alingsås tittar Jitex uppåt i tabellen. Emma Lind har bommat igen totalt i målet och har fyra raka nollor sedan uppstarten. Man står på fem raka matcher utan förlust, men frågan är om man kan få fart på målskyttet nu också.

Morön är femma, men bara två poäng från tredjeplatsen. Kampen om tredjeplatsen är det mest spännande i Elitettan just nu och många lag vill vara med i leken. Morön är ett av dem och ska nog helst plocka poäng för att läget ska se fortsatt bra ut framöver.

Umeå IK – Lidköpings FK, söndag 13.00

Serieledarna gjorde processen kort mot Jitex förra helgen. 7-2 blev slutresultatet och precis som vanligt är det värt att slänga ett öga på UIK för att se det unga lagets spelglädje. Monica Jusu Bah är nominerad till priset som Månadens Spelare och är en spelare ni verkligen ska hålla kolla på.

Lidköping har spelat oavgjort fyra matcher i rad, men är också ett av gängen som är med och krigar kring tredjeplatsen. Mer än ett oavgjort resultat är nog svårt att hoppas på här, men när lagen möttes i juli vann LFK med hela 3-0. Då var laget i en ruskig vinnarform och faktum är att man fortfarande är obesegrade de senaste åtta matcherna. Man kommer sälja sig dyrt för att plocka nya poäng här.

BP – Borgeby FK, söndag 15.00

BP är trea och behöver plocka poäng för att behålla sin plats i tabellen. Formen är formidabel med sex segrar på de sju senaste matcherna. Bland annat slogs just Borgeby med 4-2 efter en vändning i andra halvlek.

För Borgeby är goda råd dyra. Poängen måste in för att hoppet inte ska försvinna från tabelljumbon. Just nu är det elva poäng upp till säker mark och laget är fortfarande segerlösa. Kan man överraska här?

Helgens hetaste: Mötet mellan Sundsvall och Bollstanäs känns som ett viktigt möte för båda lagen. Vinner Sundsvall är det 14 poäng ner till nedflyttning med 24 poäng kvar att spela om. Vinner BSK har man sju upp till säker mark och kan man hitta momentum går det att plocka i kapp under avslutningen.

Håll koll på: Jitex nolla. Det är väldigt jämnt mellan plats tre och tio. Mycket händer om ett lag plockar tre poäng och med den fina form och Emma Linds alla hållna nollor på slutet skickar vi ut en varning för Jitex.

Håll koll på 2: Umeås offensiv. 55 mål på 17 matcher ger ett snitt på över tre mål per match. Kan serieledarna fortsätta på samma sätt? Och kan Henna-Riikka Honkanen fortsätta på samma sätt. Hon snittar ett mål per match än så länge och leder givetvis skytteligan.

Här ser du helgens matcher: Sportexpressen visar, precis som vanligt, alla matcher från Elitettan.