Matchbladet – Inför omgång 3
Publicerad: 2022-04-18
Elitettan
Omgångarna i Elitettan avlöser varandra i strid ström och det är redan dags för den tredje. Redan i förra veckan inleddes den med IFK Norrköpings storseger mot RIK Karlskoga. Därför är det bara sex matcher på menyn under måndagen och tisdagen.

Måndag 12.00 Gamla Uppsala SK – Team TG

Nykomlingsmöte väntar i Uppsala. Hemmalaget vann i Bromölla senast medan Team TG står på noll poäng efter två matcher. Bortalaget behöver börja plocka poäng för att inte halka för långt efter tidigt på säsongen.

Måndag 13.00 IFÖ Bromölla – Mallbackens IF

Nykomlingen Bromölla inledde med seger, men fick i den andra omgångens hemmapremiär se sig besegrade av Gamla Upsala. Tränare Pierre Persson var ändå nöjd med insatsen efter 1-2–förlusten

– Vi blir bättre och bättre och trots att vi får 0-2 ganska tidigt så fortsätter vi att jobba på. Det är ändå ett rutinerat lag vi möter med många spelare som har en del elitettanmatcher och några allsvenska matcher på CV:et. Men det var lite surt för jag tycker att vi nog skulle ha haft en poäng med det trycket vi får till, säger han till Kristianstadsbladet.

Nu väntar möjligen ännu tuffare motstånd i Mallbacken som har inlett säsongen med storseger mot RIK Karlskoga och oavgjort mot IFK Norrköping. Kari Johnston har nätat i två matcher i rad och gav tidigt laget ledningen med ett distansskott mot Peking. Kan Johnston hitta nätet igen och är Mallbacken, på riktigt, ett lag för toppen i år?

Måndag 15.00 Jitex BK – Lidköpings FK

Jitex jagar sin första seger för säsongen efter en förlust och en oavgjord i inledningen. Laget har målat i båda sina matcher än så länge och suget på seger borde vara stort. LFK har å sin sida inlett med en seger och en oavgjord. Ronja Karlsson Törnborg har gjort lagens båda mål än så länge. De två senaste mötena lagen emellan i Mölndal har slutat oavgjort och mycket tyder på ett målsnålt möte. Kan Jitex plocka sin första trea?

Måndag 15.00 Växjö DFF – IK Uppsala

I det här förväntade toppmötet ställs Växjö, med två raka segrar mot IK Uppsala som står på fyra poäng efter två matcher. I den senaste omgången visade Växjös Hannas Stokki klassen när hon satte tre mål i 4-0–segern mot Team TG. Hos Uppsala har Rosa Herreros hittat nätet i två raka matcher och stämningen är god hos de rosavita. Helén Eke, Uppsalas mittbacksförvärv , ärtaggad inför måndagens batalj.

– Det ska bli kul att möta ett bra lag som också är intresserade av att försöka spela sig ur situationer. Det kommer att krävas att vi är noggranna och jobbar hårt i både offensiv och defensiv. De kommer förmodligen även försöka straffa oss om vi tappar bollen, så där gäller det att vi är påkopplade, säger hon till klubbens hemsida.

Måndag 15.00 Älvsjö AIK – Sundsvalls DFF

Älvsjö har inte fått inledningen på säsongen som man hoppats på. Två raka 2-0–förluster mot nykomlingar gär att man står pånoll poäng och noll gjorda mål framåt. Sundsvall har också mött två nykomlingar, men står på fyra poäng efter seger mot IFÖ Bromölla och kryss mot RIK Karlskoga. Tre mål framåt än så länge och tre olika målskyttar gör att självförtroendet är gott i SDFF. I fjol slutade mötet i Älvsjö med bortaseger efter Ebere Orjis mål. Mötet i Sundsvall slutade 0-0 så det lutar åt en match utan många mål. Kan Älvsjö hitta nätet och gå mot sina första pong eller fortsätter Sundsvalls fina start på Elitettan 2022?

Tisdag 19.00 Alingsås FC – Bergdalens IK

Bergdalen reser drygt fyra mil nordväst för årets första derby mot Alingsås FC. Boråsarna besegrade Älvsjö i den senaste omgången och har kommit igång ordentligt. Sara Lindén gjorde ett av målen och hon tycker att segern var ett kvitto på att man är redo för Elitettan.

– Vi tar med oss att vi är med i serien och att vi kan vinna mot lag som spelat här tidigare. Vi har många matcher kvar och är inte nöjda. Men det var väldigt viktigt med tre poäng, säger Lindén till Borås Tidening.

Nu väntar alltså obesegrade Alingsås som står på fyra poäng efter två spelade matcher. Vilket lag får fira årets första derbyseger?

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER