Publicerad: 2022-08-05
Elitettan
Från fredagens derbyn till söndagens målfest. Läs en sammanfattning från Elitettans 15:e omgång,

IK Uppsala – Gamla Upsala 2-0

IK Uppsala toppar fortsatt Elitettan-tabellen efter en ny seger. Under fredagskvällen besegrade man stadsrivalen Gamla Upsala på hemmaplan. Efter dryga halvtimmens spel satte Hanna Persson dit ledningsmålet. Därefter dröjde det fram tills dess att kvarten återstod innan hemmapubliken åter igen fick jubla. Då var det Nicole Robertson som förvaltade en straffspark på allra bästa sätt och spikade därmed slutresultatet 2–0.

Bergdalens IK – Alingsås FC 0-2

På Borås Arena tog Bergdalens IK under fredagskvällen emot Alingsås FC, och det skulle bli gästerna som lyckades dra det längsta strået. Stina Jensen gav sitt Alingsås ledningen i den 33:e minuten, och med 20 minuter kvar att spela kunde Alma Öberg sätta spiken i kistan. Hon fastställde då slutresultatet, 0–2.

RIK Karlskoga – Lidköpings FK 3-6

På Kilsta IP skulle det bli en minst sagt målrik tillställning när RIK Karlskoga tog emot Lidköpings FK under lördagen. Redan i matchens första minut tog gästerna ledningen genom Ida Pettersson. Och bara ett par minuter senare dubblades den via Dorothea Greulich. Hemmalagets Ellen Hultgren reducerade omgående, men dubbla mål från LFK innan matchen ens hunnit pågå i 20 minuter gav laget en tremålsledning. Målfesten fortsatte dock, och innan domaren blåste för pausvila kunde inledningsvis Karlskogas Karin Weinach och Ida Lilja reducera var sin gång innan Ida Petterssons tredje spikade halvtidsresultatet, 3–5. I slutet av den andra halvleken fastställde slutligen Tilde Ahlén slutresultatet 3–6.

Sundsvalls DFF – Älvsjö AIK 3-1

Sundsvalls DFF säkrade tre poäng under lördagens hemmamöte med Älvsjö AIK. Tilde Johansson fick hemmapubliken att jubla redan efter knappa fyra minuter. Ebere Orji utökade den ledningen kort därefter till 2–0. Olivia Ländin Sjöblom skapade en kortvarig nerv genom ett reduceringsmål för Älvsjö, men i början av den andra halvleken fastställde Michelle Rojas Flores slutresultatet, 3–1.

Växjö DFF – Jitex BK 3-1

Växjö DFF tar rygg på IK Uppsala i toppen efter att man under lördagen hemmabesegrat Jitex BK. Efter en mållös första halvlek kunde Hanna Stokki inleda målskyttet för Växjö DFF. Alexandra Hellekants 1–1-mål med 20 minuter kvar att spela tog Jitex BK tillbaka in i matchen igen. Men mot slutet kunde hemmalget punktera det hela med två mål fram till slutresultatet 3–1. Målskyttar där blev Elin Nilsson och Mimmi Strömgren.

IFK Norrköping – IFÖ Bromölla 1-0

I lördagens sista match i Elitettan tog IFK Norrköping emot IFÖ Bromölla på Platinumcars Arena. Matchen förblev mållös under hela den första halvleken – men kvarten in i den andra spräcktes målnollan. Och det var hemmalagets Sabina Ravnell som satte dit 1–0-målet. Några fler mål blev det sedan inte, utan IFK Norrköping kunde hålla ut och hålla undan – och säkra en seger. En seger som tar laget upp på en fjärdeplats.

Team TG – Mallbackens IF 4-5

Det var inte bara i Karlskoga det blev målrikt i helgen. När omgången avslutades i Umeå bjöds vi på ytterligare nio mål (i en omgång med sammanlagt 31). Hemmalaget tog ledningen efter åtta minuter genom Alexandra Sandström. Men innan 25 minuter var spelade hade gästerna vänt. Kari Johnston kvitterade med sitt fjärde mål på de tre senaste matcherna innan Irvina Bajramovic satte 2-1. Lagkapten Parva Zarassi kvitterade dock för hemmalaget i den 28:e minuten.

I den andra halvlekens inledning satte Johnston ytterligare ett mål, hennes tionde för säsongen, och Mallbacken ledde igen. Team TG:s Alexandra Sandström kvitterade med sitt andra för dagen innan gästerna ryckte. Först satte Hannah Löfmark 4-3 innan 19-åriga Emma Eriksson satte femman. Parva Zarassi reducerade med fwm minuter kvar, men närmre än så kom man inte. Femte raka Mallbackensegern innebär att laget är sexa i tabellen.