Växjö tog andra raka
Publicerad: 2022-04-09
Växjö toppar Elitettantabellen med full pott efter två matcher. I den andra omgången tog även Bergdalens IK en historisk första seger i Elitettan.

Växjö DFF – Team TG 4–0

Växjö rivstartade hemma mot Team TG och ledde med 2–0 redan efter elva minuter spel, båda målen inprickade av Hanna Stokki. Elin Nilsson utökade till 3–0 strax innan halvtid innan Stokki fullbordade sitt hattrick i slutminuterna av matchen.

RIK Karlskoga – IFK Norrköping 0–8

IFK Norrköping spelade ut och tog en utklassningsseger borta mot nykomlingen Karlskoga, i en match som tillhör omgång tre men flyttats fram i spelschemat. Sabina Ravnell, Lovisa Gustafson, Mimmi Asperot, Gustafson igen och My Cato förde upp gästerna i en 5–0-ledning innan Taylor Townsend avslutade med att sätta ett hattrick.

Lidköpings FK – Uppsala IK 1–1

Rosa Herreros nätade för andra matchen i rad då hon gav Uppsala IK ledningen borta mot Lidköpings FK efter en knapp halvtimmes spel. Gästerna gick mot en trepoängare, men i slutminuterna kunde Ronja Karlsson Törnborg kvittera för hemmalaget, även hon med sitt andra mål på två matcher.

IFÖ Bromölla – Gamla Upsala SK 1-2

GUSK säkrade sin första seger i Elitettan när IFÖ Bromölla besegrades på bortagräs. Elin Åkerman gjorde lagets första mål i Elitettan innan ett självmål såg till att det blev 2-0 efter 25 minuter. Valentina Metaj reducerade för hemmalaget, men närmre än så kom man inte.

Sundsvalls DFF – RIK Karlskoga 1-1

Ett annat lag som gjorde sitt första mål i Elitettan var RIK Karlskoga. Hannah McNulty satte ledningsmålet för gästerna efter en dryg timma. Men Sundsvall fick med sig en pinne från hemmapremiären efter att Sophie Brundin satt kvitteringsmålet med fem minuter kvar.

Mallbackens IF – IFK Norrköping 1-1

Hemmalaget tog tidigt ledningen när Kari Johnston prickade in bollen från distans. Men Sabina Ravnell, som gjorde mål i Pekings storseger mot RIK Karlskoga, gjorde mål för andra matchen i följd när hon satte kvitteringen efter 67 minuter. Resultatet stod sig tiden ut och lagen delade på poängen.

Bergdalens IK – Älvsjö AIK 2-0

Bergdalen tog sin första seger någonsin i Elitettan då man hemmabesegrade Älvsjö AIK på långfredagen. Efter en timmes spel stod matchen fortfarande och vägde, men två snabba mål av hemmalaget – inprickade av Milla Gustavsson och Sara Lindén – säkrade en historisk trepoängare för BIK.

Alingsås FC – Jitex BK 1-1

Hemmalaget Alingsås såg ut att ha avgjort mötet med Jitex då Pernilla Milton prickade in 1–0 i den 81:a minuten. Men Jitex reste sig och fin en kvittering genom Sofia Reidy i den 89:e minuten, och mötet på Gerdskensvallen slutade med delad pott.