• Huvudsponsor
    Presenting partner
Fredag Fre 8 September Sep
Lördag Lör 9 September Sep
Lördag Lör 16 September Sep
Söndag Sön 17 September Sep
Idag 30 September Sep
Söndag Sön 1 Oktober Okt
Lördag Lör 7 Oktober Okt
Söndag Sön 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 12 Oktober Okt
Lördag Lör 14 Oktober Okt

Matchbladet – inför omgång 18

1 september 2023 11:39
Elitettan

Det är full fart i Elitettan under lördagen. Samtliga av omgångens alla sju matcher spelas nämligen på en och samma dag.


Lördag 13.00 Sundsvalls DFF – IK Rössö Uddevalla

Sundsvalls DFF placerar sig längst ned i Elitettan-tabellen och nu ställs laget mot IK Rössö Uddevalla, även de på en nedflyttningsplats. SDFF kommer till matchen från en fyramålsförlust mot Lidköpings FK.

– Det är som det är. Det är inget som vi kan påverka. Vi kan bara påverka vår situation. Det är klart att läget blir tuffare, men vi kan inte göra så mycket mer än att bryta ihop och komma igen, sa tränaren Patrik Nylund Sundsvalls Tidning.

Lördag 14.00 Bollstanäs SK – Lidköpings FK

Nykomlingen Bollstanäs SK placerar sig mitt i tabellen med 21 inspelade poäng på 17 matcher. Den senaste omgången blev däremot en tung sådan för laget – då Jitex BK segrade med 5–1. Nu tar laget nya tag mot ett Lidköpings FK som istället vann med fyra måls marginal i den senaste omgången efter en tung period.

– Jag hoppas och tror att det här var vändningen för oss. När serien summeras ska vi inte vara bland de tre sista. Det kommer alla här att jobba stenhårt för. Det kan jag garantera, säger LFK:s Ronja Karlsson Törnborg till Nya Lidköpings-Tidningen.

Lördag 14.00 Gamla Upsala SK – Eskilstuna United

Gamla Upsala hade i den förra omgången chansen att haka på topp tre-lagen – men föll mot IFÖ Bromölla med siffrorna 6–2. Nu väntar istället hemmamatch och ett Eskilstuna United, på tabellplaceringen just under, på lördagen.

– Det är klart att besvikelsen var väldigt stor efter matchen. Vi har inte pratat så mycket, men alla är jäkligt besvikna. Vi behöver vinna de här matcherna om vi ska vara med i toppen, sa lagkaptenen Sofia Fors till Upsala Nya Tidning efter matchen mot Bromölla.

Lördag 14.00 Umeå IK – Jitex BK

Det blev en säker 3–0-seger för Umeå IK mot IK Rössö Uddevalla för en dryg vecka sedan och laget tog därmed över fjärdeplatsen. Nu väntar tabellsjuan Jitex BK – och då hoppas man kunna upprepa det man gjorde mot Rössö. Utöver tre poäng vill man även hålla nollan på nytt.

– Det har vi inte varit vana vid. Vi har pratat mycket om att kunna hantera defensiva omställningar, och det lyckas vi bra med i dag, sa tränaren Edvin Erfanian efter segern senast.

Lördag 15.00 Alingsås IF – Mallbackens IF

Topptrion i Elitettan har skapat sig andrum ned till fjärdeplatsen – och på tredjeplatsen, tillika kvalplatsen, återfinns Alingsås IF. Ett Alingsås som kommer till lördagens hemmamatch mot Mallbackens IF med två raka trepoängare i ryggen. Den senaste en klar femmålsseger mot BK Häcken.

– Siffrorna är rättvisa i slutändan. Med 2-0 i paus kunde vi med vårt försvarsspel få omställningar och så gjorde vi de tre målen i andra halvlek. Det var kul att se att vi kan ställa om snabbt, inte bara spela runt, sa tränaren Joakim Carlsson till Alingsås Tidning då.

Lördag 15.00 Trelleborgs FF – IFÖ Bromölla

En stark vändning från 0–2 till seger 3–2 och en fortsatt andraplats i tabellen. Det blev resultatet för Trelleborgs FF förra vecka när laget ställdes mot Eskilstuna United. På lördagseftermiddagen väntar hemmamatch och det mot ett IFÖ Bromölla som i sin tur kommer från en stark 6–2-seger mot Gamla Upsala.

– Det är sådan jävla karaktär på den här truppen. Vi ligger under med 2-0 och tar oss här ifrån med tre poäng. Tre matcher på en vecka och vi vinner samtliga, sa TFF:s tränare Joakim Felldin till Trelleborgs Allehanda efter vinsten mot Eskilstuna.

Lördag 16.00 AIK – BK Häcken

Suveräna serieledaren AIK har ännu inte förlorat i årets upplaga av Elitettan. Efter 17 spelade omgångar har laget samlat på sig 43 poäng – och nu är de ute efter ännu fler. På lördagen välkomnar laget nedflyttningsplacerade BK Häcken till Skytteholms IP. BK Häcken kommer från en femmålsförlust mot tabelltrean Alingsås IF.