Matchbladet – inför omgång 16
Publicerad: 2023-08-18
Elitettan
Det är åter full fart i Elitettan – och omgång 16 bjuder på fem lördagsmatcher innan det hela avslutas med två möten på söndagen.

Lördag 14.00 Gamla Upsala SK – Jitex BK

Gamla Upsala SK stod för en stark vårsäsong och parkerade inför uppehållet på en fjärdeplats. Men höstsäsongen inleddes på ett tyngre vis med en tvåmålsförlust borta mot Mallbackens IF.

– Det är jättesurt och vi är väldigt missnöjda över insatsen, sa Sofia Paulsson till Upsala Nya Tidning efter matchen.

Jitex BK inledde hösten desto piggare i form av en 5–2-seger borta mot BK Häcken.

Lördag 14.00 Trelleborgs FF – Mallbackens IF

Nykomlingen Trelleborgs FF har gått som tåget och man inledde även höstsäsongen på allra bästa vis. Tabelltvåan Alingsås IF besegrades nämligen på hemmaplan och därmed tog man över den andraplatsen. Nu väntar sjuan Mallbackens IF – även det på hemmaplan.

Det känns riktigt bra. En övertygande seger, framför allt i andra halvlek. Vi steppar upp och tar kontroll över matchen helt, sa målskytten Alice Egnér till Sydsvenskan.

Lördag 15.00 Alingsås IF – IFÖ Bromölla

För Alingsås del blev det förlust i toppmötet med Trelleborgs FF i den förra omgången – och därmed tappad andraplats. Nu laddar laget om och ska ta sig an IFÖ Bromölla hemma på Mjörnvallen.

– Nu måste vi prata ihop oss om hur vi ska ta oss an den matchen, sa huvudtränaren Joakim Carlsson till Alingsås Tidning efter förlusten mot Trelleborg.

Lördag 15.00 Lidköpings FK – Eskilstuna United

Lidköpings FK har blandat och gett under säsongen så här långt, och när det för en dryg vecka sedan var dags för återstart i Elitettan stod IK Rössö Uddevalla för motståndet. Matchen i Uddevalla slutade dock i moll för laget. Tränaren Andreas Tilly Gustavsson vill se en uppryckning när nu Eskilstuna United kommer på besök – för att slippa att bli indragna i en bottenstrid.

– Det blir vi ju om vi inte skärper till oss. Vi måste börja ta ansvar för det vi gör, både spelare och ledare, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Lördag 16.00 AIK – IK Rössö Uddevalla

Serieledaren AIK öppnade hösten lika starkt som man avslutade våren. Eskilstuna United bortabesegrades med klara 3–0 – och man har nu skapat sig ett försprång på fyra poäng ned till Trelleborgs FF på andraplatsen.

Nu ställs laget mot IK Rössö Uddevalla som fajtas i den andra änden av tabellen. Men även Uddevalla-laget inledde hösten starkt i form av en trepoängare mot Lidköpings FK och är ute efter att ta sig mot säker mark.

– Lidköping är starka, men jag tycker vi har bra försvarsspel och sätter våra lägen när vi kontrar. Det var oerhört skönt att få med sig första målet precis innan halvtid, sa 2–0-skytten Cornelia Svahn till Bohusläningen efter matchen.

Söndag 14.00 Bollstanäs SK – BK Häcken

Bollstanäs SK kommer till söndagens hemmamöte med tabelljumbon BK Häcken med en färsk seger i bagaget. Laget knep nämligen en stark trea borta mot Umeå IK i återstartsomgången och skuggar nu nyss nämnda Umeå i tabellens övre skikt.

För BK Häckens del blev det en tremålsförlust mot Jitex BK för en dryg vecka sedan, och man har nu sju poäng upp till IFÖ Bromölla på säker mark.

Söndag 16.00 Sundsvalls DFF – Umeå IK

Molly Wiklanders två mål gav Sundsvalls DFF den perfekta starten på höstsäsongen. Laget besegrade IFÖ Bromölla på bortaplan och klev därmed förbi BK Häcken i botten. Nu hoppas man kunna fortsätta på den inslagna vägen när Umeå IK kommer på besök. Siktet är inställt på att klara kontraktet.

– Det är en jätteutmaning men vi ska försöka göra en fin höst tillsammans och sedan får vi se hur långt det räcker. Bättre start gick inte att få och återigen; jag är grymt imponerad av tjejerna. Det finns kvalitet i det här laget, säger tränaren Patrik Nylund till Sundsvalls Tidning.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER