Publicerad: 2023-09-02
Elitettan
Sundsvalls DFF hemmabesegrade IK Rössö Uddevalla och tog därmed tre tunga poäng i bottenstriden.

Sundsvalls DFF – IK Rössö Uddevalla 2-0

Sundsvalls DFF och IK Rössö Uddevalla låg båda på nedflyttningsplats inför lördagens matcher i Elitettan. Efter 90 minuter, plus tillägg, på NP3 Arena är båda lagen fortsatt under strecket, men efter en 2-0–seger för hemmalaget så har SDFF har närmat sig Rössö. Efter en mållös första halvlek kunde Sofia Vesterlund ge Sundsvall ledningen strax efter pausvilan, och när Molly Wiklander ökade på till 2-0 i den 61:a minuten fanns ingen väg tillbaka för gästerna.

Bollstanäs SK – Lidköpings FK 1-2

Tilda Ahlén gav gästadne Lidköpings FK ledningen borta på Bollstanäs IP i den första halvleken, och i den 50:e minuten ökade Moa Öhman på till 2-0 med skallen. Sabina Lundström reducerade för BSK med en halvtimme kvar att spela, men det skulle visa sig bli matchens sista mål.

Gamla Upsala SK – Eskilstuna United 2-2

Två sena mål gav Eskilstuna United ett kryss borta mot Gamla Upsala SK på Lötens IP. Sofia Fors gav GUSK ledningen på straff i den 25:e minuten, och i den 60:e ökade Izabell Rydell på till 2-0. Men så, i den 83:e minuten reducerade Astrid Larsson för United, och i den 87:e minuten kunde Chloe Eriksson sätta kvitteringsmålet.

Umeå IK – Jitex BK 1-2

Olivia Wänglund gav Umeå IK ledningen hemma på Umeå Energi Arena SOL, men gästande Jitex skulle vända på steken. Fanny Linderoth kvitterade strax innan pausvisslan, och Ema Paljevic kunde sedan skicka tre poäng till Mölndalslaget med sitt 2-1–mål på frispark i den 63:e minuten.

Alingsås IF – Mallbackens IF 1-0

Alingsås IF inkasserade säsongens tionde hållna nolla, och tolfte seger, när Mallbackens IF gästade Mjörnvallen under lördagen. Matchen stod länge och vägde, men med drygt en kvart kvar att spela kunde Pernilla Milton nicka in segermålet för hammalaget.

Trelleborgs FF – IFÖ Bromölla 3-0

Trelleborgs FF:s fina form fortsätter. Under lördagen vann man Skånederbyt mot IFÖ Bromölla med klara 3-0. Alice Egnér och Hanna Persson skickade upp TFF i en 2-0–ledning i den första halvleken, och i den andra kunde Rio Strand utöka till 3-0 med knappt 20 minuter kvar att spela.

AIK – BK Häcken 5-0

Serieledande AIK vann med 8-0 för två helger sedan och tog en ny storseger när jumbon BK Häcken stod för motståndet på Skytteholms IP. Skytteligaledaren Adelisa Grabus stod för två nya mål – 2-0 på straff och 4-0 i den andra halvleken – i en match där Daniella Famili öppnade målskyttet i den 17:e minuten. I övrigt stod Michelle Rojas Flores och Moa SJöström för målen när AIK befäste sin plats högst upp i tabellen.