Sent avgörande när AIK vann igen
Publicerad: 2023-07-01
Elitettan
Efter att ha hamnat i underläge hemma mot Jitex BK kunde AIK vända och vinna. Det avgörande målet sköt Daniella Famili in på tilläggstid.

AIK – Jitex BK 2-1

Det var gästande Jitex BK som kunde få in matchens första mål i lördagens möte med AIK. Fanny Linderoth gav bortalaget ledningen efter dryga halvtimmens spel. Men det var en ledning man inte fick behålla speciellt länge. I den 43:e minuten ordnade Adelisa Grabus kvitteringen och lagen gick till vila i likaläge. 1–1 såg sedan ut att stå sig hela vägen in i mål – men i det absoluta slutskedet tilldömdes AIK en straff som Daniella Famili förvaltade på bästa sätt. Därmed tre nya poäng för serieledaren.

Umeå IK – Gamla Upsala SK 0-0

På Umeå Energi Arena SOL tog Umeå IK under lördagen emot Gamla Upsala SK. Två lag som presterat jämlikt så här långt under säsongen. Hemmalaget på en fjärdeplats – och gästerna från Uppsala strax där bakom med endast en poängs skillnad. Så skulle också tabelläget komma att förbli, då mötet mellan de två lagen slutade mållöst.

Sundsvalls DFF – BK Häcken 1-3

BK Häcken tog säkrade under lördagen tre viktiga poäng i bortamötet med Sundsvalls DFF. Alice Söndergaard inledde Hisingelagets skytte i slutet av den första halvleken. Sedan dröjde det fram tills dess att en dryg kvart återstod av matchen innan publiken på NP3 Arena skulle få se ett nytt mål – och åter igen var det från bortalaget och var Novalie Jensen som gjorde det. Sundsvall skakade lite liv i matchen i form av ett reduceringsmål från Molly Wiklander i den 88:e minuten, men BK Häcken och Nina Hertz Saebbö fick det allra sista ordet.

Trelleborgs FF – Bollstanäs SK 1-1

På ¨Vångavallen såg den första halvleken mellan Trelleborgs FF och Bollstanäs SK ut att sluta mållös. Men fem minuter innan domaren skulle blåsa för pausvila höll sig Lovisa Norrby framme och kunde ge gästande Bollstanäs ledningen. Halvtidssnacket gav effekt för hemmalaget och fem minuter in i den andra halvleken var man tillbaka igen. Elina Lenir stod för det 1–1-målet. Det skulle också komma att bli matchens sista. Den här tillställningen slutade oavgjort och med delad poäng.

IK Rössö Uddevalla – IFÖ Bromölla 1-3

Fridhemsvallen var spelplats när IK Rössö Uddevalla under lördagseftermiddagen hälsade IFÖ Bromölla välkommet till Uddevalla. Hemmalaget fick en perfekt inledning på den här matchen då Vendela Stenberg kunde nicka in 1–0 redan efter dryga kvarten. Men gästande Bromölla skulle visa sig vara numret för stort och redan innan halvtidspaus hade man förvandlat underläge till ledning. Hanna Lundell och Marwa Said stod för var sitt. IK Rössö jagade en kvittering under den andra halvleken, men istället var det Kajsa Nilsson som för bortalagets del satte spiken i kistan.

Mallbackens IF – Alingsås IF 0-0

På Strandvallen blev det en desto mer målsnål historia. Det blev nämlingen inga mål alls när Mallbackens IF, som var i behov för att undvika nedflyttningsstrid, ställdes mot Alingsås IF – som i sin tur jagar AIK i den absoluta toppen. Men Matilda Nurmi och Tea Olin i respektive målbur fick hålla tätt den här dagen och det gav lagen var sin poäng.

Eskilstuna United – Lidköpings FK 2-2

I söndagens enda match, och den sista i omgången, tog Eskilstuna emot Lidköping. De båda lagen tillhör den tighta mittklungan och matchen i fråga blev också den tight. Första halvlek innehöll endast ett mål och det kom från Eskilstunas Ida Åkerlund. Bara minuter efter domaren hade blåst igen andra halvlek kvitterade dock Tilde Ahlén för gästerna. Eskilstuna återtog ledningen en stund senare genom Lucia Duras men kunde inte hålla undan utan släppte in ännu ett kvitteringsmål, signerat Ronja Karlsson Törnborg.