Tre viktiga poäng till Alingsås efter uddamålsvinst
Publicerad: 2023-07-08
Alingsås, just nu på en andraplats i tabellen tog omgångens första tre poäng när man tog emot tabellfyran Umeå IK på hemmaplan.

Alingsås IF – Umeå IK 1-0

När Umeå IK tog sig ner till Alingsås fianns en möjlighet att haka och minska avståndet till atbellens tre topplag. Men matchens enda mål av Olivia Sultan gav Alingsås omgång 14:s första trepoängare. Vinsten och de tre poängen är viktiga för att Alingsås ska ha en ordentligt kontakt med tabellettan AIK som man flåsar i nacken. För Umeå innebär poängtappet att det skapas en lucka upp till topp tre i tabellen.

IFÖ Bromölla – Mallbackens IF 1-5

Medan Mallbackens IF inte har vunnit en match på tre omgångar har Bromöllas form varit bättre då man vunnit två av tre av de senaste matcherna och letat sig upp till en sjundeplats i tabellen. Men på Strandängens IP var det Mallbackens orm som räckte längst. Trots ett tidigt ledningsmål av Bromöllas Hanna Lundell besegrades man av de gästande värmlänningarna med 5-1. Två av Mallbackens mål stod Venera Rexhi för och det tredje gjordes av Susanne Skålberg. Även Grace Demir och Ida Hallenstensson hann skriva in sig i målprotokollet innan matchen var slut.

Bollstanäs SK – Sundsvalls DFF 2-2

I mötet mellan tabellåttan Bollstanäs och jumbon SDFF slutade matchen med delad pott efter ett mål var i respektive halvlek. I första halvleken var det SDFF som tog ledningen genom Molly Wiklander och Bollstanäs Amanda Frank som kvitterade medan det var hemmalaget som tog ledningen i den andra halvleken genom Anna Thim. Molly Wiklander blev tvåmålsskytt när kvitteringsmålet från SDFF kom i den 80:e minuten och det resultatet stod sig till domaren blåste av matchen.

Lidköpings FK – AIK 2-3

AIK har inte befunnit sig i underläge många gånger den här säsongen. Men i minut två i dagens match tog Lidköping ledningen genom Jennifer Sjösten och underläget var ett faktum – i fem minuter. För målfarliga Adelisa Grabus såg till att det inte blev längre än så då hon inledde sitt målskytte och inte slutade förrän hattricken var fullbordad. Lidköping fick till ett reduceringsmål innan första halvlek var slut genom Dorothea Greulich men fler mål än så blev det inte från något av lagen. AIK fortsätter således att dundra vidare som serieledare och Lidköping släpper ett allt större glapp upp till övre klungan i tabellen.

BK Häcken – Eskilstuna United 0-1

När Häcken tog emot de före detta allsvenska Eskilstuna United var det gästerna som tog med sig samtliga tre poäng hem till öst. Första halvlek förblev mållöst och matchens första mål kom inte färrän tio minuter in i den andra halvleken genom Agnes Widholm. Det blev också matchens enda mål och Eskilstuna plockade viktiga poäng för att skapa lucka ner till kvalplatsen.

Gamla Upsala SK – IK Rössö Uddevalla 2-0

Gamla Upsala har hakat på den övre klungan i tabellen och tog under lördagen ytterliagre tre poäng för att skapa avstånd neråt i tabellen. Matchens första målskytt var målfarlige Sanna Öhlund. I den andra halvleken var det Izabell Rydell som utökade ledningen coh fastställde resultatet till 2-0.

Jitex BK – Trelleborgs FF 0-2

Vårsäsongens allra sista match i Elitettan spelades på Åbyvallen där Jitex BK tog emot Trelleborgs FF. Gästernas Rio Strand öppnade målskyttet efter dryga halvtimmens spel, och i mitten av den andra halvleken kunde Trelleborg måla på nytt. Då till 0–2 genom Johanna Lindblom. Ett mål som också fastställde den här eftermiddagsmatchens resultat.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER