Pekingseger i efterlängtad premiär
Publicerad: 2021-05-01
Elitettan
Efter dubbla uppskjutna matcher fick IFK Norrköping äntligen premiärspela i Elitettan. Alva Selerud gjorde lagets och matchens enda mål när Sundsvalls DFF besegrades med 1-0.

Morön BK – Älvsjö AIK 1-1

Det blev en spännande avslutning i Skellefteå där Älvsjö gjorde 1-0 med drygt fem minuter kvar. Därmed var man på väg mot sin tredje raka seger, men så blev det inte. Istället kvitterade hemmalagets Arianna Veland fem minuter in på tilläggstiden.

Mallbackens IF – Alingsås FC 0-0

Alingsås plockade sin första poäng för säsongen när man kryssade borta mot Mallbacken. Det avslutades friskt från båda lagen, men målvakterna såg till att matchen slutade mållös.

IFK Norrköping – Sundsvalls DFF 1-0

Äntligen fick IFK Norrköping debutera i den näst högsta serien och man gjorde det med bravur. Alva Selerud satte matchens enda mål och såg till att det blev tre pinnar till Peking.

Umeå IK – Jitex BK 5-0

Henna-Riikka Honkanen gjorde dubbla mål när Umeå IK tog tredje raka segern i inledningen på Elitettan. Förutom Honkanen hamnade Emma Åberg Zingmark och Alexandra Sandström i målprotokollet. Dessutom gjorde Jitex ett självmål. Tre raka segrar för Umeå och dessutom 13-1 i målskillnad är minst sagt en bra start för UIK.