Bromölla tog viktig trepoängare mot GUSK
Publicerad: 2023-08-26
Under lördagen spelades hela sex matcher i Elitettans 19:e omgång. I dagens första möten var det IFÖ Bromölla och Umeå som tog med sig tre poäng hem.

IFÖ Bromölla – Gamla Upsala SK: 6-2

Hemmalaget Bromölla fick en riktig smakstart hemma på Strandöngen när man tog emot GUSK. Redan efter 3 minuter hittade Hanna Lundell nätet och gav ledningen till de svartvita skåningarna och när klockan tickade in på 26 minuter hade de hunnit utöka ledningen till 4-0 genom Ebba Järvensivu två gånger om samt genom ytterligare ett mål av Lundell. Gästerna från Uppsala fick in ett reduceringsmål innan första halvlek var slut genom Sofia Fors. Ytterligare ett reduceringsmål kom i andra halvlek från Sanna Öhlund men det räckte inte när Bromöllas Klara Nyberg och Mathilda Holgersson också skrev in sig i målprotokollet frö hemmalagets räkning. 6-2 blev slutresultatet och Bromölla tog tre viktiga poäng i kampen om säker mark.

IK Rössö Uddevalla – Umeå IK: 0-3

Tabellfemman Umeå begav sig ner mot västkunsten för att ta sig an Rössö Uddevalla, som kämpar i bottenkampen. I första halvlek var det gästerna som förde spelet och det var också de som fick utdelning. Två baljor, av Villemo Dahlqvist, respektive Thea Bäckström, gav Umeå en tvåmålsledning i halvlek. Andra halvlek fortsatte i samma anda och Umeå utökade ledningen till 3-0 genom Alexandra Sandström vilket också blev slutresultatet.

Lidköpings FK – Sundsvalls DFF: 4-0

Lidköping befinner sig ovanför strecket och kämpar för att behålla sin tabellplacering på säker mark och dagens tre poäng var ett välkommet bidrag i den kampen. Matchen var mållös till Lidköping FK tog ledningen i 34:e minuten, genom Jennifer Sjösten. Laget gjorde också 2-0 i slutet av första halvleken, genom Ronja Karlsson Törnborg. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Frida Lähteenmäki och till slut kom också 4-0-målet genom Ronja Karlsson Törnborg som fastställde slutresultatet till 4-0. Det här betyder att Lidköping FK ligger på nionde plats i tabellen, och Sundsvalls DFF är kvar på 14:e och sista plats.

Mallbackens IF – AIK: 2-4

AIK fortsätter med sin segersvit och tog ytterligare tre poäng på bortaplan mot Mallbacken. Trots två reduceringsmål från Mallbacken i andra halvleken genom Lisa Frisk och Susanne Skålberg kom Mallbacken aldrig nära. Målskyttarna från AIK:s håll var Adelisa Grabus, Moa Sjöström och Sofia Parkner.

BK Häcken – Alingsås IF: 0-5

Alingsås befinner sig på kvalplats och jagar topplagen, och idag bärgade man ytterligare tre poäng in på kontot efter en storseger mot BK Häcken. Efter två snabba mål i första halvlek genom Frida Bremer och Rebecca Cameras gick man till halvtidsvila med en tvåmålsledning. Den utökade gästerna i andra halvlek till 5-0 efter mål av Alma Öberg, Frida Bremer återigen och slutligen Parva Zarassi.

Jitex BK – Bollstanäs SK: 5-1

Det var hemmalaget Jitex som började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Amanda Ebbesson till. Bollstanäs kvitterade till 1–1 i 21:a minuten, genom Cassandra Larsson men det skulle inte stå sig särskilt länge då Fanny Linderoth återtog ledningen för Jitex i den 30:e minuten. Innan domaren blåste av första halvlek hade även Klara Svensson Senelius skrivit in sig i målprotokollet. Andra halvlek fortsatte i någorlunda samma anda och det var Jitex som fortsatte sitt målgörande genom Amanda Ebbesson och Synne Vatshelle Raa. Slutresultatet fastställdes till 5-1.

Eskilstuna United – Trelleborgs FF: 2-3

Trelleborg begav sig norrut mot Tunavallen med tre raka segrar i ryggen. Men efter bara en halvtimme spelad befann de sig i ett tvåmålsunderläge. Det var Eskilstunas Astrid Larsson som hittade nätet två gånger om. Men innan första halvlek var över hann gästerna trycka in ett reduceringsmål genom Alice Egnér som gav dem energi. I andra halvlektryckte Trelleborg på framåt för en kvittering och utdelningen kom i den 71:e minuten från Johanna Lindblom. Med tio minuter kvar att spela kommer också det avgörande målet då Linnea Prambrant satte skrev slutresultatet till 3-2 till Trelleborg.