Gamla Upsala tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2023-06-09
Omgång tio i Elitettan startade på fredagskvällen då gästande GUSK tog med sig tre poäng hem från Tunavallen efter uddamålsvinst.

Eskilstuna United – Gamla Upsala SK 0-1

Gästande GUSK har haft en period av bra prestationer bakom sig, resultaten har tagit dem hela vägen upp till en fjärdeplats inför omgång tio. Och det var inget Eskilstuna kunde ändra på under omgångens första match på fredagskvällen. Första halvlek förblev visserligen mållös men i den 64:e minuten var Camilla Olsson framme och kunde ge gästerna ledningen med 1-0. Det blev också matchens enda mål och GUSK kunde ta med sig tunga poäng hem till Uppsala.

BK Häcken – Umeå IK 3-7

Årets andra 7-3–förlust på hemmaplan för nykomlingen BK Häcken är ett faktum. Under lördagseftermiddagen tog man ledningen hemma mot Umeå IK redan i den första såelminuten, men sedan handlade det mesta om gästerna. Monica Jusu Bah satte både kvitteringen och Umeås ledningsmål, och när domaren blåste för halvtid stod det 5-2 till UIK. Jusu Bah fastställde sitt hattrick i den 49:e minuten, och efter att Häcken reducerat igen så satte Sofia Lindmark matchens sista mål på stopptid.

Alingsås IF – IK Rössö Uddevalla 2-0

Alingsås är nya serieledare i Elitettan efter ännu en hållen nolla och två gjorda mål framåt mot nykomlingen Rössö. Ina Österlind gav hemmalaget ledningen i den 34:e minuten, och i slutminuterna kunde Alma Öberg sätta spiken i kistan med sitt 2-0–mål.

Bollstanäs SK – AIK 2-2

Alingsås övertar serieledningen efter att AIK kryssat borta mot Bollstanäs. Anna Thim gav BSK ledningen i den första halvleken, men efter pausvilan vände två mål av Jennie Nordin på steken för AIK. I den 74:e minuten kom dock matchens sista mål på Linn Allgulin satte 2-2 för hemmalaget.

Mallbackens IF – Sundsvalls DFF 4-2

Mallbacken rusade upp i en 3-0–ledning hemma mot Sundsvall. Annelise Marie Henderson satte 1-0 i den tionde minuten, 2-0 i den 15:e och Ida Hallstensson fyllde på med trean i den 25:e minuten. SDFF kämpade sig dock tillbaka in i matchen. Innan pausvilan öppnade Hannah Melarti målskyttet för gästerna, och direkt efter paus satte Nadja Fernström 3-2. Närmare än så kom dock inte Sundsvall idag. Istället kunde Hallstensson sätta sitt andra i matchen i den 67:e minuten fram till 4-2, vilket även blev slutresultatet.

Lidköpings FK – IFÖ Bromölla 4-1

På Framnäs IP tog Lidköpings FK under söndagen emot IFÖ Bromölla. Där kunde hemmalaget inleda dagens målskytte – och det genom Jennifer Sjösten i den 21:a minuten. Men kort innan pausvilan såg ett nickmål fårn Marwa Said till att återställa likaläget. I den andra halvleken kunde dock Lidköping ta ledningen på nytt, då via Ebba Sjögren, och mot slutet drog man ifrån ytterligare via var sitt mål från Alma Nygren och Sarah Michael.

Trelleborgs FF – Jitex BK 3-1

Trelleborgs FF skuggar fortsatt i toppen av Elitettan efter att man under söndagen säkrat en ny trepoängare. Den här gången var det Jitex BK som stod för motståndet. Trelleborg och Alice Egnér satte dit ledningsmålet efter 28 minuters spel, men i början av den andra halvleken kom Jitex tillbaka via Synne Vatshelle Raa. Två snabba mål från Elina Lenir och Olivia Strid satte dock hemmalaget åter i förarsätet – och den tvåmålsledningen släppte man inte sedan.