Publicerad: 2022-04-29
Elitettan
Lidköpings FK inledde den femte omgången med en 3-0-vinst borta mot Bergdalens IK.

Bergdalens IK – Lidköpings FK 0-3

Tre segrar och två kryss. Det är Lidköpings facit efter de fem första omgångarna. Den senaste trepoängaren kom under fredagskvällen då nykomlingen Bergdalen besegrades med klara 3-0. Det dröjde dock till slutminuterna innan spikarna slogs in i kistan. Tilde Ahlén gav LFK ledningen efter en kvarts spel, men inte förrän i den 89:e minuten satte Jenny Stadin 2-0, och på stopptid kunde Ida Pettersson fastställa slutresultatet till 3-0.

Älvsjö AIK – Team TG 0-1

Team TG tog sin första seger i Elitettan när Älvsjö besegrades med 1-0, men det satt hårt inne. Emma Åström slog till på tilläggstid i den andra halvleken och avgjorde när den första trean säkrades. För hemmalaget var det årets fjärde förlust och efter fem matcher står man fortsatt på tre inspelade poäng.

Växjö DFF – Sundsvalls DFF 1-1

Hemmalaget är fortsatt obesegrade, men hade hoppats på mer i hemmamötet med Sundsvall. Dessislava Dupay gav Växjö ledningen efter en kvart, men bara tio minuter senare kvitterade Olivia Wänglund för Sundsvall. Resultatet stod sig tiden ut och Sundsvall tar med sig en pinne till den långa bussresan hem.

Alingsås FC – IK Uppsala 1-1

På Mjörnvallen såg det ut att bli bortaseger efter att Nicole Robertson gett Uppsala ledningen. Men med fem minuter kvar satte Stina Jensen kvitteringen. Jensens andra mål på lika många matcher betydde oavgjort och Alingsås är fortfarande i serieledning tillsammans med Växjö.

RIK Karlskoga – Jitex BK 0-2

Efter två raka 3-0-matcher kunde Jitex både hålla nollan och inkassera tre poäng när man gästade RIK Karlskoga i dem femte omgången. Efter en mållös första halvlekn kunde Ida Jacobson ge laget ledningen tio minuter in i den andra halvleken. I slutminuterna dubblade sedan Linnea Strömberg gästernas ledning då hon satte 2-0 från straffpunkten.

IFÖ Bromölla – IFK Norrköping 1-5

IFK Norrköpings enda seger efter fyra omgångar var en 8-0-vinst mot Karlskoga. Nu kom säsongens andra seger, och återigen blev siffrorna stora då man vann med 5-1 mot nykomlingen IFÖ Bromölla. Mötet på Strandängens IP inleddes förvisso med 45 mållösa minuter, men sedan trampade IFK på gaspedalen. Sabina Ravnell gjorde 1-0 i den 47:e minuten, Lovisa Gustafson utökade till 2-0, Clara Flenhagen nickade in 3-0-målet, Emelie Johansson satte 4-0 och slutligen kunde My Cato göra gästernas sista mål från straffpunkten. Vilma Hansson tröstmålade sedan för hemmalaget i slutminuterna.

Gamla Upsala SK – Mallbackens IF 1-0

Efter förlusten i premiäromgången är GUSK obesegrade i Elitettan. Under söndagen kom tredje vinsten på de fyra senaste matcherna då Mallbackens IF besegrades med 1-0 på Lötens IP. Mathilda Henriksson blev matchvinnare för hemmalaget då hon gjorde matchens enda mål med kvarten kvar att spela.