Malmö FF klara för Elitettan
Publicerad: 2023-09-25
Elitettan
Redan med fem omgångar kvar av division 1 kan vi hälsa Malmö FF varmt välkomna upp till Elitettan 2024.

Skåningarna har gått som tåget i division 1 södra och vunnit samtliga 21 matcher laget spelat. Det innebär att man är klara för uppflyttning, trots att 15 poäng återstår att spela om.

Seriesegern säkrades redan i fredags när resultaten i serien gick MFF:s väg. Själva gjorde man jobbet på lördagen när IFK Örby besegrades med 6-0.

– Vi har en förmåga att match efter match visa med våra prestationer att vi konstant håller en hög nivå. Tjejerna visar en enorm karaktär varje match och träning. Det finns inget stopp för det här laget, säger Maxim Khalil, lagets tränare till klubbens hemsida.

På lagets 21 spelade matcher har man gjort hela 97 mål och bara släppt in 16.

Malmö FF har gått obesegrade genom fyra raka serier sedan klubbens damlag återstartades 2020. Nästa år väntar spel i landets näst högsta serie.

Ytterligare två lag ska ta sig upp från division 1-serierna till nästa års Elitettan. I den norra serien leder just nu Sunnanå SK serien med sju poängs marginal till Team TG. I den mellersta serien har Smedby AIS två poängs marginal till Örebro SK på andraplatsen. Precis som i den södra serien återstår fem omgångar av säsongen.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER