Delad pott mellan GUSK och Bollstanäs
Publicerad: 2023-09-08
Elitettan
Gamla Upsala SK och Bollstanäs SK spelade 2-2 i den första matchen i omgång 19 under fredagskvällen.

Gamla Upsala SK – Bollstanäs SK 2-2

Bollstanäs SK gick upp i en 2-0–ledning borta mot Gamla Upsala SK i den första halvleken tack vare mål från Sabina Lundström på straff och Cassandra Larsson. Men precis innan halvtidsvisslan så kunde GUSK reducera då Wilma Stenman nickade in 2–1, och i den andra halvleken kom även ett kvitteringsmål från Sanna Öhlund.

Eskilstuna United – Umeå IK 3-2

Förra omgången hämtade Eskilstuna United upp ett tvåmålsunderläge till 2-2 borta mot GUSK. Den här gången var det Uniteds tur att tappa en tvåmålsledning. Maja Alvin och formtstarka Astrid Larsson stod för hemmalagets mål i matchminut 9 och 23, men bara fem minuter efter Larssons 2-0–mål var det kvitterat i matchen tack vare två snabba mål från Alexandra Sandström och Thea Bäckström. Efter en timmes spel visades Linnea Selberg ut för Umeå, och med kvarten kvar att spela kunde Fiona Eriksson sätta det matchavgörande 3-2–målet för United.

Mallbackens IF – Lidköpings FK 0-1

Mallbacken lyckades inte få stopp på förlustformen när Lidköping kom på besök under lördagseftermiddagen. LFK anpassar sig till ett liv utan Ronja Karlsson Törnborg, och i avsaknaden av den flyktade anfallaren så klev Jenny Stadin fram och satte matchens enda mål på Strandvallen.

IFÖ Bromölla – Jitex BK 3-4

Det svängde ordentligt när Jitex till slut drog det längsta strået borta mot IFÖ Bromölla. Ema Paljevic och Fanny Linderoth förde upp gästerna i en 2-0–ledning i slutet av den första halvleken, men i inledningen av den andra så såg Hanna Lundell till att göra både 2-1 och 2-2, och matchen var oavgjord igen. Paljevic satte sitt andra i matchen fram till 3-2 för Jitex med kvarten kvar att spela, men återigen kom Bromölla ikapp, den här gången genom Klara Nyberg i den 85:e minuten. Men vi skulle få en vinnare på Strandängens IP, och i den 89:e minuten satte Elin Palklint 4-3 för Jitex.

IK Rössö Uddevalla – Alingsås IF 1-2

Efter förlusten i återstarten borta mot Trelleborgs FF hade Alingsås IF tre raka segrar. Nu har man fyra. Tove Lorén gav AIF ledningen borta mot IK Rössö Uddevalla då hon slog in 1-0 på straff i den 20:e minuten. Pernilla Milton ökade på till 2-0 på tilläggstid i den första halvleken, och tvåmålsledningen skulle räcka till tre poäng idag. Rössö reducerade förvisso då Vendela Stenberg nickade in 2-1 i den 68:e minuten, men kom inte närmare än så idag.

BK Häcken – Trelleborgs FF 1-2

Det är dock Trelleborg som håller fast vid andraplatsen i tabellen efter ett segermål i den 95:e minuten av Viktoria Persson borta mot BK Häcken. Dessförinnan hade Hanna Lofthammar satt 1-0 för hemmalaget med skallen i den första halvleken, och formstarka Alice Egnér kvitterat i den 35:e minuten. Nykomlingen har efter dagens sena seger sex raka vinster och en tolv matcher lång förlustfri svit i Elitettan.

AIK – Sundsvalls DFF 1-0

Serieledande AIK tog sin nionde raka trepoängare när Sundsvalls DFF besegrades hemma på Skytteholms IP. SDFF kämpar i botten av tabellen och även om matchen bara innehöll ett mål, inprickat av Moa Sjöström strax innan halvtid, så var det en ny dominant insats av Gnaget som bland annat vann skotten med 14-1 och hade en boll i virket.