Alingsås vann toppmötet mot Lidköping
Publicerad: 2022-05-27
Alingsås FC går om Lidköpings FK och upp i tabelltopp efter en 2-0–seger på Framnäs IP under fredagskvällen.

Lidköpings FK – Alingsås FC 0-2

Lidköpings FK toppade Elitettan-tabellen inför den nionde omgången. Efter 90 minuter på Framnäs IP står det klart att Alingsås FC gått om LFK efter att gästerna vunnit med 2-0. Efter en mållös första halvlek var det gästerna som drog det längsta strået i den andra. Melissa Davin satte 1-0 tio minuter efter halvtidspausen, och i den 73:e minuten kunde Olivia Sultan öka på till 2-0 i friläge.

Mallbackens IF – Team TG 4-0

Ritah Kivumbi hade en bra dag på jobbet och gjorde tre av målen när Mallbacken tog en efterlängtad seger efter två raka förluster. Irvina Bajramovic blev också målskytt och Mallbacken firar helg med tre poäng.

Sundsvalls DFF – Jitex BK 1-2

Jitex har hittat formen rejält lagom till sommarvärmen. På lördagen tog man tredje raka segern när Sundsvall besegrades. Alexandra Hellekant satte 1-0 fem minuter innan paus. När Juulia Grönlund kvitterade i den 84:e såg det ut som att det skulle bli delad poäng, men på tilläggstid satte gästerna segermålet och plockade tre nya poäng.

Bergdalens IK – IFK Norrköping 0-3

Lovisa Gustafsson är en av de hetaste spelarna i Elitettan just nu. Norrköpingskaptenen satte 1-0 efter fem minuter och målade därmed för femte matchen i rad. I den andra halvleken satte först Sabina Ravnell tvåan innan inbytta Emelie Johansson gjorde 3-0 med sju minuter kvar.

Älvsjö AIK – Växjö DFF 0-4

Växjö tog sin andra raka storseger när tabelljumbon Växjö besegrades. Mimmi Strömgren inledde målskytett och i den andra släppte det rejält för smålänningarna. Evelyn Ijehgjorde sitt tredje mål på två matcher innan Dessislava Dupuy gjorde sitt tredje för säsongen. Med kvarten kvar fastställde Olivia Mattsson resultatet till 4-0 för gästerna.

IFÖ Bromölla – IK Uppsala 1-1

Inför matchen kändes det som att det här mötet bara kunde sluta på ett sätt. Hemmalaget hade sju raka matcher utan seger och två raka förluster. Uppsala kom till Bromölla med fyra segrar på de fem senaste och känning på toppen. Men hemmalagets Pato Jerzak kontrade in 1-0 och det höll på att stå sig tiden ut. Men med sju minuter kvar ordnade Uppsalas speciella målskytt, Nicole Robertson, kvitteringen.

Gamla Upsala SK – RIK Karlskoga 3-0

Sist ut i omgång 9 var nykomlingsmötet mellan Gamla Upsala SK och RIK Karlskoga på Lötens IP. Hemmalaget GUSK tog ledningen tidigt i matchen då Elva Fridjonsdottir satte 1–0 i den elfte minuten, och efter pausvila kunde Elin Åkerman och Ingrid Wixner öka på till både 2–0 och 3–0.