• Huvudsponsor
    Presenting partner
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Söndag Sön 12 November Nov

Matchbladet - Inför omgång 24

19 oktober 2023 11:04
Elitettan

Går resultaten rätt väg för Trelleborgs FF kan laget säkra uppflyttning till OBOS Damallsvenskan. Samtidigt är det ett getingbo i kampen kring nedflyttningsstrecket. Häng med när vi går igenom den 24:e omgången av Elitettan.


Fredag 19.00 IK Rössö Uddevalla – Jitex BK

Omgången inleds när nästjumbon Rössö tar emot tabelljuan Jitex. Seger är ett måste för hemmalaget, annars blir det spel i division ett nästa säsong. Just nu har man nio poäng upp till säker mark och det är lika många kvar att spela om. Jitex säkrar sitt kontrakt vid seger, men kommer till matchen med en tappad form. Efter fem raka matcher utan förlust har det blivit noll poäng i två raka matcher och dessutom elva insläppta mål. Nu vill man vända på trenden, men saknar månadens spelare i september, Ema Paljevic. Paljevic åkte på dubbla gula och således ett rött i den senaste omgången och missar mötet i Uddevalla.

Lördag 13.00 Sundsvalls DFF – Alingsås IF

Med fyra poäng upp till andra- och direktplatsen till OBOS Damallsvenskan går Alingsås IF för seger i de tre sista omgångarna. Först ut är mötet med Sundsvalls DFF. SDFF är bara en poäng från nedflyttning och behöver plocka poäng. Hemmalagets form är dessutom otroligt stark. Fyra raka segrar har gjort att man seglat upp från vad som såg ut som säker nedflyttning till säker mark. Men än är ingenting klart. Gästande Alingsås har bara vunnit en av sina fyra senaste matcher, men kommer minst få kvala uppåt efter sin fina säsong.

Lördag 13.00 AIK – IFÖ Bromölla

AIK säkrar seriesegern om man tar en poäng till under de tre sista omgångarna. Och inte mycket talar för att man ska misslyckas med det. Än så länge är Gnaget obesegrade med 19 segrar och fyra kryss. Med 13 raka segrar i ryggen ställs man nu mot tabellnian IFÖ Bromölla. Blekingslaget har bara två poäng tillgodo på nedflyttningsplacerade Bollstanäs och måste plocka poäng i slutet av säsongen. Man har vunnit två av sina tre senaste matcher, men har inga bra erfarenheter av möten med AIK. När lagen möttes, i Bromölla, i våras vann AIK med 5-0.

Lördag 14.00 Mallbackens IF – Eskilstuna United

Tabelltian mot tabellåttan och båda lagen siktar mot säkrade kontrakt. Mallbacken har två poäng ner till Bollstanäs, men en uppåtgående form. Två raka segrar efter sex raka förluster borde ge en positiv känsla i hemmalagets omklädningsrum. Eskilstunas form är den omvända. Visserligen har man sex poäng (och dessutom tre lag) ner till nedflyttning, men efter fyra raka matcher utan förlust har man kammat noll i två raka. United säkrar kontraktet vid seger och när lagen möttes i premiären vann Eskilstuna med 4-1.

Lördag 14.00 Bollstanäs SK – Trelleborgs FF

Bollstanäs har haft en jobbig höst och framförallt har det blivit för många avgjorda matcher. Laget har åtta raka utan seger och fyra av de matcherna har slutat med kryss. Nu måste laget börja vinna för att kunna ta sig upp på säker mark. I nuläget är man på nedflyttningsplats, men tre lag på säker mark ligger inom två poäng framför.

Gästande Trelleborg är tabelltvåa och jagar uppflyttning till OBOS Damallsvenskan. Något som kan bli klart redan i helgen om skåningarna vinner mot BSK samtidigt som Alingsås förlorar i Sundsvall. En förlust på de 17 senaste visar också på lagets fina form. Men en varning ska utfärdas. När de båda lagen möttes i Trelleborg i juli slutade matchen 0-0. En av tre poängförluster för TFF sedan den 20:e maj.

Lördag 14.00 Umeå IK – BK Häcken

BK Häcken är redan klara för nedflyttning när man gästar Umeå IK. UIK ligger säkert på sin femteplats i tabellen. Man har visserligen en teoretisk chans att hamna på nedflyttningsplats, men då ska laget förlora tre raka matcher och sju andra lags matcher gå åt fel håll för Umeå. Laget kan rikt in sig på att slappna av och försöka spela sitt spel under resterande del av året. Det blir med allra största sannolikhet en ny säsong för UIK i Elitettan nästa år.

Lördag 15.00 Lidköpings FK – Gamla Upsala SK

Tabellfyran Lidköping tar emot sexan GUSK. Lagen spelar främst för att ta inbördes placeringar i den övre delen av tabellen. Formmässigt är LFK otroligt starka med sju raka utan förlust. Gästerna har åtta raka utan seger. Men precis som för Umeå IK ska det mycket till för att laget ska bli inblandat i nedflyttningsstriden. Med åtta poäng till godo på Bollstanäs SK ser läget ljust ut för spel i Elitettan även nästa säsong.