• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 1 April Apr
Söndag Sön 2 April Apr
Lördag Lör 15 April Apr
Söndag Sön 16 April Apr

Matchbladet – Inför omgång 19

9 september 2022 13:00

Samtliga sju matcher av Elitettan spelas på lördagen och du hittar det du behöver inför helgens omgång här.


Lördag 12.00 Gamla Upsala SK – JItex BK

Gästande JItex har tre poängs marginal till GUSK i en Elitettantabell där mölndalslaget är sjua och hemmalaget åtta. Men Jitex har tre förluster på de fyra senaste och har tappat känningen man hade på topplagen. För GUSK:s del har det varit målglatt i de senaste omgångarna. 4-3–seger mot RIK Karlskoga senast, 2-5 mot Alingsås innan det och 3-0 mot Mallbacken i omgång 16. Och målglatt var det också när lagen möttes i våras. Det mötet slutade 3-3 och förhoppningsvis bjuds vi på något liknande i helgen.

Lördag 14.00 Alingsås FC – Sundsvalls DFF

Alingsås kommer till mötet med Sundsvall med fyra raka segrar i ryggen och en tredjeplats i tabellen. Den tredjeplatsen innebär kvalplats till OBOS Damallsvenskan, men både första- och andraplatsen (som innebär direktkvalificering) är inom räckhåll för västgötarna. Sundsvall har tre raka matcher utan seger bakom sig, men ligger på en trygg tiondeplats med åtta poäng ner till nedflyttningsstrecket. De två senaste mötena lagene emellan har Alingsås vunnit med 1-0.

Lördag 15.00 IFÖ Bromölla – Lidköpings FK

Bromölla vann med 1-0 mot Sundsvall senast och det innebär att nykomlingen passerade just Sundsvall och nu är nia i tabellen. Hösten har gått lite upp och ner, men tre segrar efter omstarten får ses som ett fint resultat. Marginalen ner till nedflyttning är nio poäng och mycket tyder på att man bara behöver ta ett par poäng till för att känna sig säkra på spel i Elitettan även nästa år. Lidköping åker till Bromölla med två förluster de senaste matcherna. De kom dock mot topplagen Växjö och IK Uppsala. LFK är femma i tabellen och har tio poäng upp till Alingsås på tredjeplatsen. Ska man kunna utmana om den är det seger som gäller i helgen. Och i det tidigare mötet i år hade Lidköping inga problem att avfärda Bromölla. I juli vann man med 4-1 efter tre mål i den andra halvleken.

Lördag 15.00 Mallbackens IF – Bergdalens IK

Sexan Mallbacken har elva poäng upp till Alingsås och formen har varit lite upp och ner på slutet. Efter fem raka segrar är det nu två förluster på de tre senaste. I den senaste omgången blev det dock seger när jumbon Älvsjö slogs tillbaka med 4-1. Irvina Bajramovic gjorde tre mål i den matchen och hon är en av de nominerade till priset som Månadens Spelare i Elitettan i augusti.

För Bergdalen, som just nu är på nedflyttningsplats. är goda råd dyra. Laget har fyra poäng upp till Team TG på säker mark och tog en viktig seger mot just umeålaget i den senaste omgången. Men en seger räcker inte utan boråsarna behöver fler poäng. När lagen möttes på Borås Arena vann Mallbacken med hela 7-2. Bergdalen gick skilda vägar med tränare Linnea Liljegärd i veckan och frågan är om ett tränarbyte gör att man kan stå upp bättre i helgen?

Lördag 15.00 Team TG – IK Uppsala

Team TG har plockat fyra poäng på de åtta senaste och har just nu fyra poäng till godo på nedflyttningsplatserna. Senast blev det förlust mot bottenkonkurrenten Bergdalen och efter omstarten har man haft problem med defensiven. 13 insläppta på sex matcher, men samtidigt 10 framåt. Kan man hålla ner siffrorna bakåt lär poängen trilla in. Nu ställs man mot IK Uppsala som är tvåa i tabellen trots säsongens första förlust i den senaste omgången (0-1 mot IFK Norrköping). Studsar Uppsala tillbaka och behåller sin uppflyttningsplats?

Lördag 15.00 Växjö DFF – Älvsjö AIK

Tabellettean mot tabelljumbon. Hemmalaget har tio segrar på de elva senaste och är obesegrade i Elitettan 2022. På de tre senaste matcherna har man gjort elva mål framåt och hållit helt tätt bakåt. På hela säsongen har Älvsjö gjort tio mål framåt och i de tre senaste matcherna har man gjort ett och släppt in tio i tre raka förluster. Senast det blev poäng för Älvsjö var i omgång tre när Sundsvall besegrades. Men det är också de enda poängen Älvsjö skrapat ihop i år. Nu väntar en av de tuffaste matcherna på hela säsongen och det skulle vara en stor skräll om gästerna får med sig poäng från Småland.

Lördag 16.00 IFK Norrköping – RIK Karlskoga

Peking har närmat sig toppen och är nu fyra i tabellen, bara tre poäng bakom Alingsås på tredjeplatsen. Fem raka segrar, bland annat mot både Alingsås och Uppsala visar också att formen är god. Nu vängar nästjumbon RIK Karlskoga som står på sju poäng efter 18 omgångar. Sju poäng är det också upp till säker mark för nykomlingen som måste börja plocka poäng. Precis som för Team TG har det inte varit några problem med offensiven på slutet, men defensiven har lämnat mer att önska. På de fyra senaste matcherna har RIK gjort 10 mål framåt, men bara plockat tre poäng. Anledningen till det är att man släppt in 18 mål på de fyra matcherna. När Norrköping besökte Karlskoga i april vann man med hela 8-0. Blir det något liknande nu eller kan RIK Karlskoga hålla tätt bakåt?

Missa inte: IFK Norrköpings jakt på topplaceringarna och de tre topplagens kamp om att behålla sin placering. Studsar Uppsala tillbaka efter säsongens första förlust?

Bottenstriden: Bergdalen plockade tre viktiga poäng senast och möter nu ett Mallbacken som ligger lite för långt från toppen, men också långt från botten. Kan de rödklädda boråsarna utmana om nya poäng?