Sen vändning av Team TG mot Karlskoga
Publicerad: 2022-09-17
Elitettan
Två sena mål av Team TG borta mot RIK Karlskoga gör att laget ökar avståndet till lagen under nedflyttningsstrecket.

RIK Karlskoga – Team TG 1-2

RIK Karlskoga gick mot tre livsviktiga poäng på hemmaplan efter att Christie Gray gett laget ledningen i den 52:a minuten. Men ett självmål i den 89:e minuten och ett blytungt 2-1–mål från Alexandra Sandström på stopptid gjorde att Team TG kunde vända och vinna. Team TG har nu sju poäng ned till Bergdalens IK närmast på nedflyttningsplats.

Alingsås FC – IFÖ Bromölla 1-1

Alingsås siktade på serieledning när man tog emot IFÖ Bromölla på Mjörnvallen under lördagen, och man tog också ledningen genom Rebecca Cameras strax innan halvtid. Men precis som på Kilsta IP så skulle ett stopptidsmål av bortalaget ändra poängfördelningen. Här var det Bromölla som fick in ett sent 1-1–mål Desirée Tiittanen kvitterade för gästerna i den 94:e minuten. Alingsås är därmed kvar på tredje plats i tabellen med sex omgångar kvar att spela.

Lidköpings FK – Mallbackens IF 4-0

Bara en poäng skiljde tabellfyran Lidköping från femman Mallbacken inför mötet mellan lagen på Framnäs IP. En emfatisk 4-0–seger av hemmalaget öppnar dock upp en lucka mellan lagen. Mål av Moa Örnman och Ronja Karlsson Törnborg förde raskt upp LFK i en 2–0-ledning efter en kvarts spel, och i slutet av matchen fyllde både Hanna Boubezari och Emilia Hjertberg på till 3-0 och 4-0, som även blev slutresultatet.

Älvsjö AIK – Gamla Upsala SK 0-1

Även på Älvsjö IP skulle ett sent mål fälla avgörandet för bortalaget. GUSK väntade dock inte hela vägen till stopptid utan fick in 1-0 genom Izabell Rydell i den 78:e minuten, ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Sundsvalls DFF – IFK Norrköping 1-3

IFK Norrköping hänger med i toppstriden efter en bortaseger mot Sundsvall. My Cato nätade två gånger för IFK då hon satte matchens första och sista mål. Däremellan kvitterade Ebere Ordji för SDFF innan Wilma Liedhammar satte 2-1–målet för Peking.

IK Uppsala – Växjö DFF 0-2

Det vankades seriefinal på Studenternas under söndagen då tvåan IK Uppsala tog emot Växjö DFF. Hemmafansen skulle dock bara få se mål från bortalaget idag. Evelyn Ijeh, nyligen utsedd till Månadens spelare i Elitettan, fortsatte sin fina form genom att stå för matchens båda mål när Växjö gjorde ett litet ryck i toppen av tabellen.

Bergdalens IK – Jitex BK 0-2

På Borås Arena inledde hemmalaget allra bäst i måndagens möte med Jitex BK. Efter kvartens spel spräckte Bergdalens Izabella Bergström målnollan. Jitex skulle ta sig tillbaka in i matchen via ett kvitteringsmål i den 30:e minuten. Målskytt där blev Ema Paljevic. Det sista ordet för halvleken fick dock Bergdalens IK. Just innan signalen för pausvilan ljöd satte Sara Lindén dit 2–1.

I den andra halvleken jagade gästerna en kvittering – men istället var det Izabella Bergström som åter igen höll sig framme och kunde utöka hemmalagets ledning. Glädjen blev dock kortvarig, för omgående kunde Jitex reducera genom Olivia Strid. Därefter blev det inga fler mål, utan det blev Bergdalens IK som fick fira tre viktiga poäng.