• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 1 April Apr
Söndag Sön 2 April Apr
Lördag Lör 15 April Apr
Söndag Sön 16 April Apr

Topplagen fortsätter vinna

23 juli 2022 17:50
Elitettan

Läs en sammanfattning från fortsättningen av den 13:e omgången när Elitettan nu åter är igång.


Sundsvalls DFF – Mallbackens IF 0-2

Mallbackens IF inledde höstsäsongen genom at bortabesegra Sundsvalls DFF. Men det var dock inte förrän i inledningen av den andra halvleken man spräckte målnollan. Kari Nicole Johnston var den som satte dit 0–1-målet. Tvåan kom kort därefter genom Susanne Skålberg och därefter tog man det hela i mål.

RIK Karlskoga – Växjö DFF 1-5

På Kilsta IP var det ett gästande Växjö DFF som var på stort spelhumör under lördagseftermiddagen. RIK Karlskoga var dock laget som tog ledningen i den 13:e minuten genom Sara Öjrebo – men därefter rullade det på för bortalaget. 1–1 kom i minut 16 genom självmål och två minuter efter det hade man vänt på matchen genom Deeislava Dupuy. Innan pausvilan petade Växjö dessutom in ytterligare två mål via Elin Nilsson och Thea Birgerud. I den andra halvleken blev det desto mer målsnålt. Evelyn Ijeh satte dit halvlekens enda – och matchens sista – mål med tio minuter kvar att spela till 1–5.

Team TG – Jitex BK 2-3

I Umeå fick publiken se en gastkramande historia som skulle avgöras i det allra sista. Hemmalaget tog ledningen i matchen via Alexandra Sandström efter 26 minuters spel. Just innan pausvilan kunde dock Julia Hellström ta sitt Jitex tillbaka in i matchen. I den 62:a minuten var det återigen Team TG som tog ledningen, den här gången genom Elin Abrahamsson. Historien upprepade sig dock när Jitex än en gång kunde komma tillbaka. Linnea Strömberg satte dit 2–2 på straff med kvarten kvar att spela. Ett mål som också såg ut att bli det sista. Men långt in på stopptid kunde gästande Jitex BK till slut avgöra det hela genom Julia Hellström.

Lidköpings FK – IFÖ Bromölla 4-1

På söndagen fortsatte lagen på den övre halvan att plocka trepoängare. Lidköping, som inledde säsongen fantastiskt, tog ledningen efter en kvart genom Tilde Ahlen. Men när halvtimman närmade sig kvitterade gästernas Amanda Olsson. I den andra halvleken var det dock inget snack om saken. Hanna Boubezari satte 2-1 efter en timmas spel och i slutminuterna kom både 3- och 4-1. Trean genom Ronja Karlsson Törnborg som satte sitt sjätte mål för säsongen (det första sedan omgång 5) och sedan fyran genom Dorothea Greulich. Segern innebär att LFK är fyra i tabellen, fem poäng bakom ettan IK Uppsala.

Älvsjö AIK – Alingsås FC 1-3

I Stockholm tog tabelljumbon Älvsjö överraskande ledningen i den första halvleken genom Moa Sjöström. Resultatet stod sig till paus och hoppet om tre oerhört viktiga poäng levde för hemmalaget. Men i den andra halvleken visade Alingsås varför man är ett lag för den absoluta toppen. Tove Loren kvitterade efter fem minuter, Olivia Sultan satte 2-1 efter 70 minuter och Emilia Liljered satte trean med tio minuter kvar. Tre poäng till de gröna och en andraplats i tabellen efter höstens första omgång.